IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2011, 10:30   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz'e Körfez'den ikinci talip




Dexia'nın vitrine çıkardığı Denizbank'a Körfez'den ikinci talip. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük özel bankası Mashreq'in CEO'su Al-Ghurair, "Türkiye ile ilgili Denizbank fırsat olabilir" dedi

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinden olumsuz etkilenen Avrupalı finans devi Dexia'nın vitrine koyduğu Denizbank'a Körfez'den ikinci bir talip var. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük bankalarından Mashreq bank, Denizbank'a göz kırptığını açıkladı. Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) toplantısına katılan Mashreq bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Abdul Aziz Al- Ghurair, Türkiye'yi uzun süredir yakından izlediklerini belirtti. Al- Ghurair, "Katar, Kuveyt, Mısır ve Nepal'de varız ancak büyüyen Türkiye'de yokuz. Türkiye ile uzun zamandır ilgiliyiz. Denizbank bir fırsat olabilir" dedi. Denizbank'ı alabileceklerini belirten Al-Ghurair, "Türkiye'de banka fiyatları biraz yüksek. Eğer uygun bir fiyat önümüze çıkarsa alabiliriz" diye konuştu.
41 YIL ÖNCE KURULDU
1971 yılında 7 emirin biraraya gelerek kurduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nden 4 yıl önce bankacılık işlemine başlayan Mashreq bank, 1967'de finans sektörüne adım attı. Gıdadan telekomünikasyona gayrimenkulden çimentoya kadar bir çok alanda yatırımı bulunan Al-Ghurair Group'un finans alanındaki en büyük yatırımı olan Mashreq bank'ın Bahreyn, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, ABD ve İngiltere'de de ofisleri bulunuyor.

AKTİFİ 23 MİLYAR $
84milyar dirhem, yaklaşık 23 milyar dolar aktif büyüklüğü bulunan Mashreq bank, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük özel bankalarından biri. Geçen yılı 800 milyon dirhem, yaklaşık 217 milyon dolar net kâr ile kapatan banka, ülkedeki bankacılık sektörünün yüzde 8'ini de elinde bulunduruyor.

HSBC VE SBERBANK'IN DA ADI GEÇİYOR
Satışa çıkan Denizbank ile ilgilenenlen arasında en ciddi isim Katar Emiri Al Thani'nin Qatar National Bank'ı (QNB) oldu. Katarlı banka Dexia'nın kârlı iştiraki olarak gösterilen Denizbank için masaya oturduğunu açıklamıştı. Dexia'nın satış için Bank of America, Merrill Lynch ve White & Case firmalarını görevlendirdiği Denizbank için dünya bankacılık devi HSBC, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank ve İtalyan Intesa Sanpaolo'nun adı geçmişti. İtalyan banka, iddiaları yalanlarken, Rus Sberbank ise görüşme yapmadığını açıklamıştı.

ÜLKENİN EN ZENGİN İŞADAMI
30 bin çalışanı bulunan Al-Ghurair Ailesi'nin iki üyesi Forbes'ın en zenginler listesinde yer alıyor. Finans yatırımlarının başında duran Abdul Aziz Al-Ghurair, 3.5 milyar dolarlık kişisel servetiyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin en zengin, dünyanın da 258'inci işadamı. Ailenin bir diğer üyesi Saif Al Ghurair ise 1.7 milyar dolarla ülkenin ikinci, dünyanın da 736'ncı dolar milyarderi. Birleşik Arap Emirlikleri Parlamentosu Ulusal Konseyi'nin sözcülüğü görevini de yapan CEO Abdul Aziz Al-Ghurair, daha önce Türkiye'de yatırımı bulunan Emaar'ın yönetiminde yer aldı.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
denize, ikinci, körfezden, talip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Sekiye ikinci şok Collettivo Haber Arşivi 0 06 Ekim 2008 02:53