IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda
  • 1 Post By Aur

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2011, 19:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
25 saat sonra gelen mucize




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Depremin en fazla hasara neden olduğu Van’ın Erciş İlçesi’nde 13 yaşındaki Hilal Altınkaynak, yaklaşık 25 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Sahra hastanesinde tedavi altına alınan Hilal Altınkaynak, enkaz altında kalan annesi ve kardeşlerinin de kurtarılmasını istedi.

Saat: 18:11

Erciş İlçesi’nde Pazar günü annesi Ayşe ve iki küçük kardeşiyle Alkanat Mahallesi’nde misafirliğe gittiği evde depreme yakalanan ve ailesiyle birlikte enkaz altında kalan Atatürk İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Hilal Altınkaynak, ekiplerin yaklaşık 25 saat süren çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansla kaldırıldığı Sahra hastanesinde ilk tedavisi yapılan Hilal’in sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

00.00 ile 02.00 arasında arama kurtarma çalışmalarında 24 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Güneşin doğuşuyla birlikte mucize haberleri gelmeye devam etti. Erciş'te depremden saatler sonra 13 kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

Erciş'te [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yolu üzerinde bulunan Bayramoğlu apartmanı'nın enkazından depremden yaklaşık 10 buçuk saat sonra 17 yaşındaki Zeynep Karataş sağ olarak çıkarıldı.

Karataş'ın annesinin yaşam belirtisi göstermesi üzerine zamana karşı bir yarışa giren kurtarma ekipleri Zeynep Karataş' ın annesi Aynur Karataş'ı da enkazdan sağ olarak çıkarttı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan çıkarılan yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Bayramoğlu Apartmanı'ndan yaralı olarak çıkartılan anne Aynur Karataş Erzurum Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken 17 yaşındaki Zeynep Karataş da Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Erciş'te enkaz altında kalan vatadaşları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DEPREMDEN 17 SAAT SONRA KURTARILDI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerinden her geçen saat, yaşam koşulları da gözönüne alındığında ümitleri giderek azaltırken, sağ olarak kurtarılanlar sevindirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden yaklaşık 17 saat geçtikten sonra saat 06.30 sıralarında kurtarılan Halil Özdemir, hasar gördüğü için boşaltılan Devlet Hastanesi yerine Toplum Sağlığı Merkezi’ne getirildi. Burada ilk tedavisi yapılan Özdemir, ardından Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.

23 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI
Ekipler Erciş'te [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yolu caddesinde çalışma yaparken, bir kişinin beton yığınları arasında sıkıştığını fark etti.Kurtarma ekipleri, 23 saat enkaz altında kalan ve kimliğinin Salih Bilendik (30) olduğu öğrenilen kişiyi, beton yığınları arasından sağ olarak çıkardı. Bilendik, sağlık ekiplerince tedavisi için Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı.Salih Bilendik'in bir markette çalıştığı, ekmek siparişini teslim etmek için gittiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yolu Caddesindeki evin depremde yıkılması sonucu enkaz altında kaldığı öğrenildi.

ENKAZDAN YAKINLARINI ARADI, KURTARILDI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da inşaat halindeki 5 katlı binanın enkazı altında kalan cep telefonu bayii 36 yaşındaki Necip Taş da telefonla yakınlarını arayıp haber vermesi sayesinden kurtarıldı. Üst katlarında kimse bulunmayan binanın alt katındaki işyerindeyken depreme yakalanan Necip Taş, telefonla yakınlarını arayıp durumu bildirdi. Ekipler tarafından enkazdan yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu kurtarılan Necip Taş, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

25 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN YARALI ÇIKARILDI
Erciş'te 3 katlı bir binanın enkazından 25 saat sonra, saat 14.45 sıralarında 16 yaşındaki Hilal Altınkaynak kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarıldı. Yaralı genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

AKUT ENKAZ ALTINDAN ŞU ANA KADAR 9 KİŞİYİ CANLI OLARAK ÇIKARDI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Erciş İlçesi'ni vuran Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri enkaz altından 9 kişiyi canlı olarak çıkardığını ve çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı.

MÜDÜR ÖNCE KURTARILDI, YOLDA ÖLDÜ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altından yaralı olarak çıkarılan, ambulansla Erzurum'a götürülen Patnos Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı hastaneye götürülürken öldü.

Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, dün meydana gelen depremde Erciş'te bulunan memurlar lokalinde olan ve enkaz altından sabaha karşı çıkarılan Patnos Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı'nın, Erzurum'a hastaneye götürülürken Pasinler ilçesi yakınlarında öldüğünü bildirdi.

ERZURUM’A GETİRİLEN 39 YARALIDAN 4’Ü ÖLDÜ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın Erciş ilçesinde enkaz altından ağır yaralı olarak çıkarılan 30 yaşlarındaki kadın, helikopterle Erzurum’a getirildi. Helikopterde doktor tarafından sürekli kalp masajı yapılarak müdahale edilen depremzede, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. Acil Serviste yapılan tüm müdahalelere karşın depremzede kurtarılmadı.

BİTLİS’E SEVK EDİLEN YARALILARDAN 4’Ü ÖLDÜ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan Bitlis’e sevk edilen 50 kadar yaralıdan 4’ünün kurtarılamadığı, diğerlerinin tedavisinin sürdüğü ifade edildi. Bitlis’in Adilcevaz İlçesi Aydınlar Beldesi’nde deprem sırasında yıkılan bir evde 6 yaşındaki kız çocuğu da yaşamını yitirmişti.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN: YURTLARDA KALAN HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİ KAYBETMEDİK
YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, depremin vurduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da yurtlarda kalan hiçbir öğrencinin hayatını kaybetmediğini belirterek, "Erciş’te bulunan bir yurdumuz yıkıldı. Onun altında kalan hizmetli kategorisindeki 1 arkadaşımız hala orada" dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
GAZETEPORT.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ekim 2011, 19:28   #2
Çevrimdışı
Aur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 25 saat sonra gelen mucize




Televizyonun karsisinda duramiyorum..
Gocuk altinda kalanlari izleyemiyorum.
Icim aciyor.. karsimda yuzlerce insan can veriyor, ve brnim elimden hicbirsey gelmiyor.
Umursamamayi deniyorum,olmuyor.
Ama sunu anliyorum ki, kayiplarimiz ikiye ayrildi,
Van depreminde,
doguda insanlarimizi kaybettik
Batida ise, insanligimizi.
Fasizm tedavi edilmesi gereken bir hastaliktir..

 

 

Etiketler
25, gelen, mucize, saat, sonra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık