IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 10:32   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van'dan Acı Haber Geldi




Başbakanlık depremde hayatını kaybeden kişi sayısının yükseldiğini açıkladı. İşte Van'da son durum...

Başbakanlık, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 366'ya, yaralı sayısının ise bin 301'e çıktığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Van'da meydana gelen depreme ilişkin bir açıklama yaptı. AFAD saat 09.30 itibarıyla hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 366, yaralı vatandaşların sayısının ise bin 301 olarak tespit edildiğini bildirdi. Yıkılan bina sayısı ise 2 bin 262 olarak saptandı.

Van Valiliği emrine AFAD tarafından acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildiği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Hayırsever milletimizin talepleri doğrultusunda deprem nedeniyle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla açılan yardım kampanyasında ilk gün itibari ile 263 bin TL nakdi yardım toplanmıştır. 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 14 Türk Hava Yolları, 21 askeri ve 2 adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 37 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edilmiştir. Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van'a intikal etmiştir. Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma faaliyetlerinden sonra, hasar tespitine hemen başlanacak olup, kısa sürede tamamlanacaktır."

AFAD 3 adet askeri kargo uçağının da personel ve malzeme transferi yapmak üzere, Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturduğunu belirtirken, çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla sevkiyat devam etmektedir denildi. Karayolu ile de ihtiyaç malzemelerinin naklinin devam ettiği belirtildi.

-TOKİ DEVREDE-

Kalıcı konutların inşası için TOKİ'ye talimat verildiğini kaydeden AFAD, afetzede konutlarının en kısa sürede tamamlanacağını, geçici barınma amacıyla da 3 bin adet konteynırın üretimi için çalışmalara başlandığını ve bir ay içerisinde bölgede kurulmasının planlandığını kaydetti. AFAD açıklaması şöyle devam etti:

"Toplam 3.346 arama-kurtarma, 787 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 563 iş makinesi ve araç, 7'si hava ambulansı olmak üzere 138 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 11.211 çadır, 25.539 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 2.619 mutfak seti, 5.139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 13 ton kumanya gönderilmiştir. Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acı, geldi, haber, vandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Acı haber Şemdinli'den geldi Lucifer Haber Arşivi 0 11 Haziran 2010 21:03