IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 11:11   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cezaevlerinde Açık Görüş




Adalet Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramı'nda açık görüşler yapılacağını açıkladı.

Adalet Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramı'nda açık görüşler yapılacağını açıkladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin imzasıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen Genelgede, "Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in İkinci Bölüm "Bayramlarda ve özel günlerde açık görüş' alt başlıklı 15'nci maddesi gereğince, kapalı ceza infaz kurumlarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramı nedeniyle açık görüş" yapılacağı ifade edildi.

Genelgede, açık görüşler, Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 No'lu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, Hatay E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 No'lu L Tipi, Mersin E Tipi, Metris 1 No'lu T Tipi, Kayseri E Tipi, Konya E Tipi, Osmaniye T Tipi, Silivri 2, 3, 5, 6, 7 ve 8 No'lu L Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 29-30-31 Ekim - 01-02-03-04 Kasım 2011 tarihlerinde olmak üzere 7 gün olacak. Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 31 Ekim-01-02-03-04 Kasım 2011 tarihlerinde olmak üzere 5 gün açık görüşe izin verildiğinin belirtildiği genelgede, müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 31 Ekim- 01-02 Kasım 2011 tarihleri arasında ve cumhuriyet başsavcılıklarının görüşü alınarak, kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle, 3 gün süre ile açık görüş yaptırılacağı belirtildi.

Adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulacak. Her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecek. Bu gruplar, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde bulundurulmayacak.

-AÇIK GÖRÜŞTEN YARARLANAMAYACAKLAR-

Açık görüşten, kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular yararlandırılmayacak. Hükümlü ve tutuklular, sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgeler ile ispatlamaları gerekiyor. Hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacak. Bu izin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hüküm giyenlere uygulanmayacak.

Açık görüş için cezaevlerinde gruplar oluşturulacak, her grubun görüş günü ve saatleri, ailelerine bildirilmek üzere hükümlü ve tutuklulara tebliğ edilecek. Hazırlanan program, ayrıca koğuşlara ve ziyaretçilerin görebileceği uygun yerlere asılacak.

İzdihamı, firar ve karışıklıkları önlemek, disiplin ve düzeni sağlamak için Cumhuriyet Başsavcılığı ve kurum yönetimi, zabıta ile işbirliği yapacak.

-GÖRÜŞMENİN SÜRESİ-

Açık görüşler, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak. Bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek. Kamuoyunda yanlış anlaşılma, tartışma ve polemiklere neden olduğundan kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüşü izlemek, röportaj yapmak, görüntülemek veya fotoğraf çekmek üzere başvuruda bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşları ile mensuplarına izin verilmeyecek. Açık görüş nedeniyle ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarına, işyurdu bütçesinden harcama yapılarak, ikramda bulunulacak.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açık, cezaevlerinde, görüş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık