IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 09:58   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Timi




Çakır: ''Allah bir daha bizlere böyle bir acıyı yaşatmasın.''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hafta sonunda meydana gelen depremin ardından Van'a giden Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Timi, yaptığı çalışmalar neticesinde 2 kişiyi sağ çıkarırken, 7' de ceset çıkardı.

Arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak 27 Ekim Perşembe günü Malatya'ya dönen, Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Deprem sırasında yurtdışında bulunan ve Malatya'ya dönen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arama Kurtarma Timi'ni kabulü sırasında depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, felaketlere karşı daima hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi olarak, deprem bölgesine ulaşan ilk kurtarma ve ilk yardım ekiplerden birisi olduğunu hatırlatan Çakır, "Bu tür felaketler tarih boyunca her zaman var olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Bunun önüne geçmek imkansız ama önlem alarak, kayıpları en aza indirmek mümkündür. Böyle afet durumunda organizeli bir şekilde olaya müdahale etmek ve oradaki insanlara yetişmek de büyük önem taşıyor" dedi.

Malatya Belediyesi ekibinin enkazda yaptığı çalışma sonucu iki öğretmeni sağ olarak çıkarttıklarını hatırlatan Başkan Çakır, "Daha önce üç ekibin canlı var mı diye çalışma yapıp terk ettiği alandan iki öğretmenimizi kurtarmaları gerçekten takdire şayan. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yine hayatını kaybetmiş 7 vatandaşımızı da enkaz altında çıkarmaları da başarıdır" dedi.

6 enkazda çalıştık…

Malatya Belediyesi arama-kurtarma ekibi Harun Üzmez ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, 6 enkazda çalıştıklarını, 2 kişiyi canlı, 7 kişiyi de vefat etmiş şekilde enkaz altında çıkardıklarını söyledi. Enkaz altında canlı kalma ihtimalinin azalmasından dolayı oluşturulan kriz masası tarafından geri dönüş emirlerinin verilmesi dolayısıyla Malatya'ya döndüklerini kaydeden Üzmez, "O kadar organizeli bir çalışma yapıldı ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gurur duydum. Hakikaten her şeyi düşünmüş, programlamış ve o program çerçevesinde bütün işler yürüyordu. Hiçbirşey aksamıyordu" şeklinde konuştu.

Kurtarma anı…

İki kişinin kurtarılması çalışmalarında yer alan Ergin Turan ise "Sesi alınca çalışmalara başladık. 7-8 saatlik çalışma sonucu kurtardık. İkisi de şoka girmişti. Ağlıyorlardı. Ulaşıp ellerini tutunca ağlamayı kestiler. Kurtarılacaklarına inandılar. Uyumamaları için kendileriyle devamlı konuştuk. Çıktıklarında ilk uğrayacakları yerin Malatya Belediyesi olacağını, ziyaret edeceklerini söylediler" diye konuştu.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arama, belediyesi, kurtarma, malatya, timi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arama Motoruna Kayit Fiyatı,Arama Motorlarına Kayıt PauL Alternatif Arama Motorları 0 25 Ekim 2011 14:58
Arama motoru yerine toolbardan arama yap kazan. MT EkoL İnternetten Para Kazanma Yolları 0 12 Kasım 2009 15:46