IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 10:50   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakü'den Yola Çıkan 40 Tır Yardım Bugün Van'da Olacak





Van depremi sonrasında Türkiye'ye yardım elini uzatan ilk ülke olan Azerbaycan, depremzedelere yardımını kesintisiz sürdürüyor.

Depremin olduğu gün üç uçakla birlikte Başkent Bakü'den havalanan 240 kişilik özel arama-kurtarma ekibi, belirlenen enkazlarda yaptıkları çalışmada pek çok vatandaşın canlı olarak kurtarılmasını sağlamıştı. Halen Van Valiliği Kriz Masası emrinde olan ekip, uluslararası standartlardaki ekipmanları, özel kurtarma köpekleri, kesme, kaldırma, kırma çıkarma aletleri ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Azeri kurtarma ekibi, depremden 102 saat sonra bir mucizeye imza atarken, Erciş ilçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazından 18 yaşındaki liseli İmdat Padak, sağ olarak çıkarıldı.

Öte yandan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı ile arama-kurtarma ekiplerine ilave olarak Bakü'den yola çıkan ve 40 TIR'dan oluşan yardım konvoyu, bugün sabah saat 10.00-12.00 arasında Kriz Merkezi'nde olacak. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, TIR'larda her biri 24 metrekare büyüklüğünde bin çadır, 40 jeneratör, 40 mobil sahra mutfağı ve 2 bin battaniye bulunuyor.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Van'da yaşanan deprem felaketine büyük hassasiyet göstererek, yetkili kurumları harekete geçirdiği belirtilerek, "İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik, böylesine acılı günlerde çok daha önemli bir boyut kazanıyor. SOCAR Türkiye olarak, bölgedeki vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardım edebilirsek ne mutlu bizlere." denildi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu aLya tarafından (28 Ekim 2011 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baküden, Çıkan, olacak, vanda, yola


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık