IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2007, 21:31   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK'nın yeni silahı..




Genelkurmay Başkanlığı Güneydoğu ve Kuzey Irak’ın derin vadilerle bölünmüş yüksek dağlık arazisinde PKK gruplarını ve özellikle de lider kadrosunu etkisiz hale getirmek için için 1750 metreden nokta atışı yapabilen 350 adet özel keskin nişancı tüfeği getirtti.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fin keskin nişancı tüfeği "Lapua"lar özel kuvvetlere dağıtıldı. Tuzla’da açılan "keskin nişancı okulu"nda yetiştirilen subay, astsubay ve uzman çavuşlar, bu silahlarla daha çok PKK’nın grup başları ile örgütün lider kadrolarını hedef alacak. Keskin nişancılar aynı zamanda özel dürbünler, rüzgar hızı ve nem ölçerek atışı belirleyen özel el bilgisayarları da kullanacak. Afganistan ve Irak’ta da kullanılan Lapua’ların attığı özel mermiler 1 kilometreden çelik yeleği deliyor ve 1750 metreye kadar hedefinden sapmıyor. Silahların satış fiyatı 15 bin dolar civarında.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KANASLARIN YERİNE GEÇECEK
: Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğu’da yaygın olarak ’Kanas’ olarak bilinen Dragunov keskin nişancı tüfeğini kullanıyor. Evgenyi Fedorovich Dragunov tarafından Kalaşnikof’tan (AK-47) esinlenilerek 1958 yılında tasarlanıp imal edilen silahın etkili menzili 1300 metre. 10 adet 7.62’lik mermi alıp tek tek atış yapan silahın en büyük dezavantajı 1 metre 220 santimetrelik boyu ve sık sık bozulan dürbün sistemi. 450 metre daha uzun menzilli ve kullanışlı Lapua’ların bölgede Kanasların hákimiyetine son vereceği belirtiliyor.

DÜNYANIN EN İYİ 11 TÜFEĞİ: TSK envanterinde ayrıca THEIS (Tactical High Energy Impact Systems) Firması tarafından üretilen dünyanın en iyi keskin nişancı tüfeği "Intervention Model 200 Military’den 11 adet bulunuyor. Henüz ABD ordusunda bile bulunmayan bu silah, 2 bin 400 metreden hedefini ıskalamıyor. Bu inanılmaz menzilin sebebi üretici firmanın geliştirdiği "Balanced Flight" sistemi ve 408 kalibrelik Cheyenne Tactical adı verilen son derece gelişmiş bir mermi. M-200’ler 2001 yılından beri bordo berelilerin en keskin nişancıları tarafından kullanılıyor.

TÜRK MALI TÜFEKLER YOLDA

TÜRK ordusunun keskin nişancı tüfeği ihtiyacını tamamen yerli üretimle karşılamak için çabalar da sürüyor. Kale Grubu’na bağlı Kalekalıp, Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli 50 kalibre keskin nişancı tüfeğini bir süre önce üretti. 50 kalibrelik 5 mermi alan silahın etkili menzili 1800 metre. Kale keskin nişancı tüfeği, zırh delici özelliğiyle hafif zırhlı araçlara karşı kullanılmak üzere geliştirildi. TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen bir diğer Türk keskin nişancı tüfeği ise 5 kilo 35 gram ağırlığında. Dünyadaki en hafif muadilinden yüzde 30 daha hafif olan bu tüfek 1 kilometreden hedefini vurabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Kasım 2007, 22:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: TSK'nın yeni silahı..




güzele benziyor

 

 

Etiketler
silahi, silahı, tsknin, tsknın, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Audi’nin yeni “silahı”! Burce Otomobil Haberleri 5 19 Nisan 2012 22:31
ABD'nin yeni silahı yunuslar! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Ocak 2012 22:51
İşte ABD'nin yeni silahı YaRGuCi Haber Arşivi 0 01 Ocak 2012 14:16
Audi’nin yeni “silahı”! Kalemzede Otomobil Haberleri 0 14 Eylül 2011 23:11