IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2011, 08:20   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyalar Onların Oldu




Oyunu, büyük bir keyifle izleyen miniklerin heyecanı görülmeye değerdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezici Sanat Otobüsü, Aliağa'nın Güzelhisar Köyü'ndeki sadece 13 kişiden oluşan ilköğretim okulu öğrencileri için özel bir tiyatro gösterisi düzenledi.


Sanatla buluşma imkanı kısıtlı İzmirlilere sanatı sevdirmek için yollara düşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezici Sanat Otobüsü, şimdi de orman köylerinde…

2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Sanat Otobüsü, ilköğretim okullarında, liselerde, metro istasyonlarında ve mahalle meydanlarında yaylı ve nefesli çalgılar, oda müziği dinletileri, şan dinletileri, bale ve tiyatro gösterimlerinden oluşan ücretsiz programlarıyla bugüne kadar yaklaşık 400 bin kişiye ulaştı. Kent merkezinin yanısıra ilçelere de giden sanat otobüsünün yolu, bu kez orman köylerine düştü. Aliağa'nın Güzelhisar Köyü İlköğretim öğrencileri, sınıflarında kendileri için yapılan tiyatro gösterisini izlerken heyecanlarını gizleyemedi.

Gezici Sanat Otobüsü'nün tiyatro grubu, 7'si ilköğretim, 6'sı anasınıfı öğrencisi olmak üzere toplam 13 kişilik Güzelhisar Köyü İlköğretim Okulu'nda 'Nasreddin Hoca'nın Masalı' adlı Oyunu sergiledi. Daha önce sadece bir kaçı ilçe merkezinde tiyatro Oyunu seyretmiş olan minikler, kendileri için okullarına gelerek gösteri sunan ağabey ve ablalarını önce şaşkınlık sonra da hayranlıkla izledi. Ardından da öğrencilerin kahkahaları sınıfı doldurdu. Nasreddin Hoca'yı canlandıran Oyuncunun kendilerini de Oyuna davet etmesine çok sevinen minikler, sordukları sorular ve yaptıkları danslarla tiyatroculara adeta taş çıkardılar.


Yine gelsin ama..

Çoğu tiyatroyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gezici Sanat Otobüsü sayesinde tanışan öğrenciler, unutamayacakları bir gün geçirdi. Çocuklar, izledikleri 'Nasreddin Hoca'nın Masalı' adlı tiyatro Oyunu için şunları söylediler:
Merve Polat: "Bugün okulumuza Nasreddin Hoca ve tiyatrocular geldi. Ben daha önce Aliağa'da tiyatro seyretmiştim ama okulumuza ilk kez tiyatro geldi. Yine gelsin."

Uğur Akın: "Nasreddin Hoca'nın masalından derslerimize çok çalışmayı ve Oyun oynayarak derslerimizi aksatmamayı öğrendim. Bu tiyatroyu çok beğendim, yine izlemek isterim."

Dilek Akın: "Daha önce Nasreddin Hoca'nın masallarını okumuştum. Tiyatroda çok komiklik yaptı, çok güzeldi."

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyalar, oldu, onların


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tek diske dünyalar sığdı! Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Ekim 2009 17:06