IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2011, 08:35   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
88. Yılındacumhuriyet Paneli




Cumhuriyetin ilan edilmesinin 88. yıldönümünde, Sultanbeyli'de Cumhuriyet Paneli düzenlendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alanında uzman isimler, cumhuriyetle geçen yılları değerlendirdi.

Cumhuriyetle geçen 88 yıl, Sultanbeyli'de masaya yatırıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen '88. Yılında Cumhuriyet Paneli'ne Ahmet Turan Alkan, Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili katıldı.
Panelin açılış konuşmasını Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir yaptı.

Herkesin bayramını kutlayan Demir "Kurtuluş savaşı sonrası hızla ayağa kalkmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti, yakın tarihinde onca badireden geçmiştir. Bu badirelere rağmen ülkemiz Cumhuriyetin 88. yılında bölgesinde önemli noktalara gelmiştir. Son dönemde atılan sağlam adımlar ile de yüzüncü yılına, ümit vaadedici olarak ilerlemektedir" dedi.

Dr. Coşkun Yılmaz'ın moderatörlüğünde başlayan panelde, ilk konuşmayı Prof. Dr. Vahdettin Engin yaptı. Engin, konuşmasına Büyük Taarruz' un detaylarıyla başladı ve Cumhuriyet'in ilan edildiği dönemdeki iktidar mücadelelerine değindi.

Ardından sözü alan Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, konuşmasına "Reddi miras yapmadan tarihi ve kültürel geleneği kabul etmek gerekir." diyerek başladı.

"Cumhuriyet sadece geçmiş olarak algılanmamalı. Cumhuriyet aynı zamanda gelecektir." diyen Bilgili, "Cumhuriyet bize bir hedef sunmalıdır ve yıldönümlerinde bizim bunu konuşmamız gerekir. 2023 hedefi gibi. Bu bizim, yüzüncü yılında Türkiye nasıl bir devlet olacak, gücünü nasıl artıracak gibi soruları sorarak çalışmaları hedef odaklı sürdürmemizi sağlar" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği programlarla ilçesini tarihle ilişkilendirmek için gayret gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Anayasa, Vatandaşla Devlet Arasındaki Milli Yemini Yeniden Yapmaktır…
Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan ise Cumhuriyet Bayramı'nın anlamıyla ilgili yaptığı konuşmasında "Biz bugün monarşiden kurtulduk diye bir devlet Bayram yapıyoruz. Hâlbuki, ülkede monarşiyi isteyen zaten yok" dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Alkan, "Anayasa, vatandaşla devlet arasındaki milli yemini yeniden yapmaktır. Bizler devletin bizi tarif etmeyeceği, vatandaşına itibar edeceği bir anayasa istiyoruz" diye konuştu.

Panelin kapanış konuşmasını Sultanbeyli Belediye başkanı Hüseyin Keskin yaptı. Keskin, "Sultanbeyli'nin eğitim ve kültür ilçesi olması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Buna katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi ve belediyenin bu alanda yaptığı çalışmaları anlattı.

Deprem bölgesinden yeni dönen başkan Keskin, Van izlenimlerini de katılımcılarla paylaştı.

Keskin "Bize kardeş köy olarak belirlenen 4 köyü ziyaret ettik. Oradaki insanların asaletini gördüm. Medyadaki abartılı eleştirilere inanmayın." şeklinde konuştu.

Keskin konuşmasını Cumhuriyet mesajıyla sonlandırdı ve "100. yılımızda dünyayı titreten bir ülke haline geleceğimize inanıyorum." dedi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
88, paneli, yılındacumhuriyet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
kanallar paneli Murebba mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 24 Eylül 2009 10:31
şifre paneli VaKUR mIRC Scripting Sorunları 4 02 Şubat 2007 16:57