IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 17:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terörist Taziyesi Gerginliği




Ş.Urfa'da, önceki gün toprağa verilen kadın teröristin taziyesine gelenlerin slogan atarak yolu kapattığı ihbarı, polisi harekete geçirdi.
Polisler, taziye evinin bulunduğu bölgede zırhlı araçlar ile önlem alırken, taziyeye gelenler ise gruplar halinde ara sokaklara dağıldı. Kentte gerginliğe yol açan ve güvenlik güçlerini alarma geçiren PKK taraftarlarının yürüyüşüne katıldığı saptanan 1 kişi gözaltına alındı.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 22- 24 Ekim tarihleri arasında yürütülen operasyonda güvenlik güçleri tarafından öldürülen 24 terörist arasında bulunan Şanlıurfalı 24 yaşındaki 'Diren Tolhıldan' kod adlı Emine Altun, önceki gün kent merkezindeki Bediüzzaman Mezarlığı'na defnedildi. Defin işleminin ardından Altun'un ailesi, taziyeleri evlerinin bulunduğu Süleymaniye Mahallesi'ndeki Mehmet Güneş Taziye Evi'nde kabul etmeye başladı.
SLOGANLARLA YOLU KAPATTILAR
Saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa'nın ilçelerinden gelen 50 kişilik kalabalık, minibüslerini Açıksu Caddesi üzerindeki boş alana park ettikten sonra taziye evine doğru yürüdü. PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan kalabalık, yolu da trafiğe kapatarak taziye evine geldi. Cadde üzerinde kısa süreli paniğe yol açan yürüyüş, çok sayıda vatandaş tarafından polise ihbar edildi.
POLİS BÖLGEYE AKIN ETTİ
İhbarın ardından Açıksu Caddesi üzerine çok sayıda resmi ve sivil polis sevk edildi. Panzer ve zırhlı araçların da sevk edilmesinin ardından, polisler cadde üzerinde ve taziye evinin bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.
Ziyaretin tamamlanmasının ardından aralarında PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan'ın da bulunduğu kişiler, gruplar halinde taziye evinden çıkıp ara sokaklarda dağıldı. Yeniden yolun kapatılma ihtimaline karşı polis, Açıksu Caddesi üzerinden gerginliğe yol açan grubun minibüslerini park ettiği alanda önlem aldı.
Bölgede yaklaşık 1 saat beklenmesine rağmen minibüslerin bulunduğu alana yaklaşık 10 kişi geldi. Bu kişilerin kimliklerini sorgulayan polis, minibüslerin de evrakını kontrol etti ve eksikleri bulunan bir araç sürücüsüne ceza kesti.
1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis bu arada yürüyüşe katıldığı ileri sürülen bir kişinin kimliğini kontrol etmek istedi. Ancak kimlik bildiriminde bulunmayan ve polislere direnen adı açıklanmayan kişi, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gerginliğe yol açan yürüyüşün ardından, polis taziye evi ve çevresindeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerginliği, taziyesi, terörist


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TBMM'de AKP-DTP gerginliği PopSy Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 07:16