IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 10:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye-İran rekebetinde oyun bitti




Türkiye-İran rekebetinde oyun bitti Türkiye kazandı
ATC Başkanı Armitage, "Artık rekabetin olduğunu sanmıyorum, "game is over" and Türkiye yükselişte" dedi.

08.11.2011 - 09:52


ATC Başkanı Armitage, laik ve Müslüman Türkiye'nin Araplara krallara ihtiyaçları olmadığını gösterdiğini, İran'ın bölgede Türkiye'nin gerisinde kaldığını söyledi.

Bush döneminin müsteşarlarından olan Armitage danışmanlık şirketinin sahibi ve Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) başkanı Richard Armitage, Vatan gazetesi Washington temsilcisi İlhan Tarın'a konuştu.

Armitage, Türkiye hakkında şu açıklamalarda bulundu:

ABD de artık 'Arap Baharı' konuşulmuyor, onun yerine 'Arap değişiminden' bahsediliyor. Bu değişimin kalbinde bıkkınlık ve otoriter yönetimler var. Laik ve Müslüman ülke Türkiye Araplara bir İslam ülkesinin kralcı olmak zorunda olmadıklarını gösterdi.

ABD'NİN DEMOKRASİ İHRAÇ ETMEYE KALKMAMASI LAZIM
Türk demokrasisinin eksik yönleri eleştirme hakkını kendimde bulmuyorum. Ama ABD'yi eleştirebilirim. Biz 'kendi eteklerimizdeki kiri temizlemeden başkasına söz söylememek lazım" deyimine inanırım. ABD'nin demokrasi ihraç etmeye kalkmaması lazım.

ABD Türkiye'ye PKK konusunda 'gerçek zamanlı' istihbarat yardımı yapıyor. ABD ordularının Irak'tan çekildiği bir dönemde PKK'nın Türkiye'ye karşı daha canlanacağı ve düşmanlasacağı korkusunun olduğu bir dönem. ABD'nin Türkiye'ye daha çok yardım etmesi su götürmez bir gerekliliktir.

"GAME İS OVER" AND TÜRKİYE YÜKSELİŞTE
Türkiye ve İran arasında bir rekabet söz konusu değil artık, Türkiye bu rekabette yükselişte. Arap dünyasındaki liderlik boşluğu da sanıyorum Türkiye'nin bu yükselişine açık kapı bıraktı Avrupa ve Ortadoğu arasındaki bir köprü olarak. Bu arada tarihten gelen bazı Türk-Arap düşmanlığı da sanki arka plana itildi gibi. İran ise sadece Suriye ve Lübnan'daki Hizbullah üzerinde nüfuz sahibi. Artık rekabetin olduğunu sanmıyorum, "game is over" and Türkiye yükselişte.

Türkiye'nin Suriye'ye şu an için askeri müdahale etmek istediğini sanmıyorum. Türkiye şu anda, benim de tamamen desteklediğim bir şekilde PKK'ya yoğunlaşmış durumda.

Türk-İsrail ilişkilerinde ABD hayal kırıklığı yaşıyor. Bir kaç kez iki ülkeyi barıştırmaya yaklaştı, ama olmadı. İsrail, Suriye ve Mısır'daki değişimin yaşandığı şu günlere Türkiye ile problem istemiyor. Türk-İsrail ilişkilerinin iyileşmesi bölgede tansiyonu da azaltır.

ATC başkanlığına Türkiye'nin İran'a yaptırımlara 'Hayır' dediği, Mavi Marmara olayının patladığı dönemde başladım. ABD-Türkiye ilişkileri gerçekten zordu. Ancak şu anda iki ülke ilişkileri harikulade durumda.

* Game is over - Oyun bitti

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitti, oyun, rekebetinde, türkiyeiran, türkiyeİran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık