IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alkol testinden sonra uyuşturucu testi




Alkol testinden sonra uyuşturucu testi
Trafik polisleri artık alkol testininin yanı sıra uyuşturucu testi de yapacak.
08.11.2011 - 08:46


Kazalara karşı 2012'de yeni bir uygulama başlıyor. Polis, alkolmetrenin yanı sıra tükürük örneği için de cihaz kullanacak. Sürücünün uyuşturucu, uyutucu kullanıp kullanmadığı tespit edilecek.

2012'den itibaren trafik polisi sadece alkollü sürücüleri değil uyuşturucu, uyutucu kullanıp yola çıkan şoförleri de tespit edecek.

Akşam, Adli Tıp Kurumu'nun kozmik odalarına girdi, çalışmaları yerinde gördü. Uyuşturucu madde analizleri yapılan ve her yıl 20 binin üzerinde dosyanın geldiği Kimya İhtisas Dairesi, 2012 için önemli bir projeye hazırlanıyor. Kimya İhtisas Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mahmut Aşırıdizar o projeyi anlattı.

100 sürücüden 14'ü almış
Aşırıdizar, "Kazalara karışan kişiler uyutucu ya dauyuşturucu da kullanabiliyor. Alkolmetre gibi bir cihaz yapmaya çalışıyoruz. Tükürükten uyutucu ve uyuşturucu analizi yapacağız. Kan ve idrar almaya gerek kalmayacak. Arkadaşlarımız çalışmayı poster haline getirdi. Gerekli yerlere sunum yaptık. Trafik kazasına karışan 100 kişinin 14'ünde uyutucu-uyuşturucu madde tespit edilmiş. Uluslararası bir kongrede yayınlandı. Önümüzdeki yılın ortasında pilot uygulamaya başlayacağız. Trafik polislerinin elinde alkolmetrenin yanında bir de tükürük örneği için cihaz bulunacak" dedi.

Tütsülere dikkat
Aşırıdizar, son yıllarda yaygınlaşan tütsülerdeki tehlikenin de altını çizdi.

Tütsülerin eritilerek uyuşturucuya dönüştürüldüğünü söyleyen Aşırıdizar, "Bize de 2010'un ağustos ayından itibaren gelmeye başladı. Tütsüleri incelemeye aldık. Sentetik esrar dediğimiz madde. Bir senedir yasaklı maddeler statüsüne girdi. Tütsüler dumanından faydalanılarak ve solisyonlarla enjekte edilebilecek hale getirilerek de kullanılıyor" diye konuştu.

Aşırıdizar, Kimya İhtisas Dairesi'nin en yoğun birim olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yılda 22 bin dosyaya bakılıyor. Daha çok canlılardaki alkol, uyutucu ve uyuşturucumaddelerle ilgili dosyalar geliyor. Diğer yerlerdeki şubelerimizin aynı standartlara erişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Malatya ve Diyarbakır'da var. Kurulması planlanan üç il daha var. Dört merkezde de narkotik birimi oluşturmayı planlıyoruz."

Teknolojik cihazlar geliyor
Doç. Dr. Aşırıdizar yeni hedeflerini de şu sözlerle anlattı:

"Analiz yapan cihazlar alacağız. İleri düzeyde hem analiz hem de yazılım yapan cihazlarla Kimya İhtisas Dairesi'ni donatacağız. Yine narkotik birimine analiz için cihazlar alacağız. Eski teknolojilerden vazgeçiyoruz. 30-40 yılllık teknolojilerden vazgeçiyoruz. Bununla ilgili yeni danışmanlar görevlendirdik. 6 danışmanımız var. Hepsi doçent ve profesör düzeyinde. Bunun yanı sıra ileri düzeyde personele ihtiyacımız. Yüksek lisans ve doktorasını yapmış uzmana ihtiyacımız var."

Buraya şahitsiz girmek yasak
Kimya İhtisas Dairesi'nin en kritik birimi uyuşturucu maddelerin saklandığı depo. Odaya girme yetkisi sadece iki kişi de var. Buraya Ne Adli Tıp Kurumu Başkanı ne de Kimya İhtisas Daire Başkanı girebiliyor. Kurumun tüm kapıları kartla açılırken, burası anahtarla açılıyor. Anahtar sadece iki kişide var. İçeri girecek kişi yanına bir kişiyi almak zorunda. Bu kişi materyal örneği alındığına şahitlik ediyor. Depo ve bulunduğu koridorlar 24 saat kameralarla izleniyor, kayıt altına alınıyor.

Ne tür işler yapılıyor?
Kimya İhtisas Dairesi'nde mahkeme ve savcılıklar tarafından gönderilen toksikolojik, gıdai, sınai, narkotik, ilaç ve diğer çeşitli maddeler ile alkolmetrik analizler yapılıyor

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alkol, sonra, testi, testinden, uyuşturucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyuşturucu değil alkol öldürdü Aze Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 09:43
• DNA testi 30 yıl sonra masumiyetini kanıtladı!. Sametold Haber Arşivi 0 04 Ocak 2011 20:00
Kim Demiş Alkol,Uyuşturucu Zararlı Diye.Biz Herşeyimizi Ayıkken Kaybettik !.. KartaL Serbest Kürsü 3 06 Şubat 2009 12:29