IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent 32 yıllık derdinden kurtuluyor .




Başkent 32 yıllık derdinden kurtuluyor

Ankara'nın meydanına ismini veren Kızılay'a ait binanın 1979'da yıktırılmasının ardından başlayan, yeni yapılan binanın hizmete açılamamasıyla devam eden ''Kızılay binası'' sorunu, binanın alışveriş merkezi (AVM) olarak hizmet verecek olmasıyla son buluyor.
Gaziosmanpaşa'daki ''Çankaya Oteli'' ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki ''Marmara Oteli''yle birlikte uzun yıllardır Ankara'nın sorunlu yapıları arasında yer alan ''Kızılay Binası''nda mutlu sona yaklaşıldı.

2009 yılındaki ihaleyle 114 milyon 202 bin 479 dolar karşılığında 25 yıllığına Karsaklar-Sementa Tekstil-Tango Tekstil-Renkyol Yapı-Güvensoy İnşaat Ortak Girişimine kiraya verilen bina, yaklaşık 1 yıldır devam eden tadilatla AVM konseptine uyduruldu.

Tadilatın ve kiralama çalışmalarının bitmesiyle bu ay sonunda ''Kızılay Alışveriş Merkezi'' adıyla açılacak bina, Ankara'nın 38'inci AVM'si olacak.

Hedef en çok ziyaret edilen AVM

Kızılay AVM Genel Müdürü Mustafa Tosuner, 4 bodrum, 7 kat ve zemin dahil toplam 12 katta sahip binanın tadilatının birkaç hafta içinde biteceğini belirterek, AVM'de giyimden gıdaya, elektronik eşyadan kozmetiğe kadar farklı sektörlerdeki 110 mağazanın hizmet vereceğini söyledi.

Ankara'nın en çok ziyaret edilen AVM'si olmayı hedeflediklerini ifade eden Tosuner, ''Yapılan istatistiklere göre Kızılay Meydanı'nda günde 1,5 milyon kişi yürüyor. Biz bunun sadece yüzde 3'üne talibiz. Bu da 45-50 bin kişi demek. Bu anlamda şehrin meydanında olması ve Ankara Metrosu'ndan AVM'ye tünelle direk geçişin yapılabilmesi en büyük avantajımız'' dedi.

Ziyaretçileri arasında ağırlıklı olarak gençlerin ve kadınların olacağını öngördüklerini aktaran Tosuner, vatandaşların aradıkları her şey bir arada bulabilecekleri için AVM'nin Kızılay esnafı üzerinde olumsuz etkiye neden olacağını dile getirdi.

Aksilikler proje aşamasında başladı

Affan Yatman'ın 1980 yılında birinci seçilen projesiyle yapımı planlanan ve çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle temeli ancak 1993 yılında atılan bina, 1999 yılında yap-işlet-devret yöntemiyle 25 yıllığına Beğendik Mağazası'na kiralandı.

Beğendik'in 2001 yılında yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle inşaatına devam edemediği halk arasındaki adıyla ''yamuk bina'', bu nedenle Türk Kızılayı ile Beğendik arasında dava konusu oldu.

2003 yılında taraflar arasındaki sözleşmenin iptal edilmesiyle ortada kalan bina, 2009'da ise bugünkü yatırımcısı Karsaklar-Sementa Tekstil-Tango Tekstil-Renkyol Yapı-Güvensoy İnşaat Ortak Girişimine 114 milyon 202 bin 479 dolar karşılığında 25 yıllığına kiraya verildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
derdinden, kurtuluyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçindeki çocuğu dinleyen stresten kurtuluyor Feronia Serbest Kürsü 0 30 Ekim 2009 11:50
İradesini kullanan kurtuluyor Mack Sağlık Köşesi 2 03 Ağustos 2005 13:47