IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Ay
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By Lady

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2011, 11:37   #1
Çevrimdışı
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeybek: Atatürk inançlı bir müslümandı




DP'li Zeybek: Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ölümünün 73'ncü yılında Atatürk'ü anarken şimdilerde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak isteyenlerin, en çok 'Cumhuriyetin, dini yok saydığı' söylemini kullandıklarını söyledi.
'ATATÜRK ASLA İSLAM'A KARŞI DEĞİLDİR'

Zeybek bu söylemlere karşı çıkarak "Atatürk asla İslam'a karşı değildir. Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır" şeklinde açıklama yaptı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Zeybek, son dönemde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamanın geçerli bir söylem haline getirildiğini belirtti. Özellikle de Cumhuriyet'in dini yok saydığı söylemlerinin karalama kampanyalarından sıklıkla kullanıldığını kaydeden Zeybek "Atatürk ve Cumhuriyet, bırakın dinin dışlanmasını, tam tersine, halkın bilinçli ve içtenlikli olarak dinini yaşamasını amaçlamıştır" dedi.
'ATATÜRK SAMİMİ BİR MÜSLÜMANDI'

Atatürk'ün asla İslam'a karşı olmadığına vurgu yapan Zeybek şunları kaydetti:
"Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır. Bu sıralarda Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak, geçerli söylem durumuna geldi ve getirildi. İslam düşmanı kimi Kemalist geçinenlerle, Atatürk düşmanı kimi dindar geçinenler yalan söylüyorlar. Atatürk inançlı bir Müslümandı. Sığ, gösterişçi değil, yalın ve içtenlikli...Neymiş? 'Atatürk ve Cumhuriyet dine uzakmış.' Geçiniz... Atatürk, İslam'a değil; sizin teslimiyet aracı haline getirilmiş ve amacından saptırılmış, din anlayışına karşıdır. Atatürk ve Cumhuriyet, bırakın dinin dışlanmasını, tam tersine, halkın bilinçli ve içtenlikli olarak dinini yaşamasını amaçlamıştır. Unutmayalım ki Osmanlı'yı çökerten sebeplerden birisi de bilime, gelişmeye, çağdaşlaşmaya, insanca yaşamaya engel haline gelen din anlayışıdır.Mustafa Kemal adında bir Türk, ortaya çıkıp yurtseverleri örgütleyip; dağıtılan Osmanlı Devleti'nin geride kalanlarının içinden bir ordu oluşturup; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Ankara'da toplayıp; Millet mücadelesini başlatıp; bağımsız bir devleti kurup; sonra da adına Türkiye Cumhuriyeti demeseydi neler olacağı kimin umurunda? Cumhuriyet'in ve Bayramının orasını burasını kırpıp, kuşa çevirenlerin mi? Mütareke yıllarında işgalcilerden, kapitalist emperyalist sömürücülerden ve onların aleti olan Yunanlılardan yana olanlardan; şimdi ötelere göçenlerin mi yoksa onların ruhlarını, beyinlerini bu tarafta sürdüren yeni işbirlikçilerin mi umurunda?"
'BİZ ATATÜRK'Ü SEVİYORUZ'

Zeybek açıklamasının devamında Atatürk karşıtı kapitalist, emperyalist düzenbazların ve işbirlikçilerinin karşısında gibi görünenlerin tam da işbirlikçilerin işine gelen karşıtlar olduğuna vurgu yaptı. "Onları gösterip korkutarak yandaş toplarlar" diyen Zeybek, "Bir yanda kökleri dışarıda ama milletin manevi değerlerini çarpıtıp, kullanıp, siyaset ve ticaret gücü uğruna başkalarına kul olanlar... Öte yanda milletin değerine uzak direniş odakları... Ve bu iki uç arasında bir de Anayol var... Orta yol... Doğru yol. İşte bu yol bizim yolumuzdur. Biz Atatürk'ü seviyoruz. Cumhuriyetimizin önemini ve değerini biliyoruz" dedi.
Milletin derin tarihine ve maneviyat derinliklerine kökten bağlı olduklarını da sözlerine ekleyen DP Lideri Zeybek, çağdaş insani değerlere açık olduklarını ve insanlığa ulaştırılması gereken milli ve manevi değerlerin bilincinde olduklarını dile getirdi.
Zeybek Atatürk'ten sonra gelen iktidarı, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbecilerini ve onların çizgisini Atatürk'ten sapma olarak gördüklerini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Kasım 2011, 11:54   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zeybek: Atatürk inançlı bir müslümandı




Ataturk Islama karsi gibi sacma sapan seyler soyleyen sozde dinciler de cok burada.

Tek sozum.. Kendileri gercek bir Musluman olsaydi, olen bir insanin kim olursa olsun, yaptigi veya yapmadigi ibadeti elestirmezlerdi. Cahillige son .. sahte dincilige son.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 09 Kasım 2011, 12:13   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zeybek: Atatürk inançlı bir müslümandı




Zeybek güzel anlatmış.
Fazla söze gerek yok. Dinsiz diyen toplum (insanlar!) biraz okusun araştırsın geçmişini öğrensin.

"Camilerin mukaddes mimberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edilmekle Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 1, s. 225)

 

 

Etiketler
atatürk, bir, inançlı, müslümandı, zeybek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halk oyunları /Zeybek Ruj Dans 0 08 Aralık 2010 20:01
Zeybek Yemini Süslü Genel Paylaşım 0 21 Şubat 2010 00:07
Son Balo. İşte Efelerin efesi Mustafa KemaL Atatürk Sarı ZeybeK .. RebeLLious Atatürk Köşesi 0 14 Ekim 2009 22:03