IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2011, 11:40   #1
Çevrimdışı
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan ikinci BM zaferine hazırlanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberine göre; Başbakan Erdoğan 5 Eylül'de yayımladığı genelgeyle 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için "seferberlik" başlattı. Tüm kurumlar Türkiye'nin adaylığını destekleyici, tanıtıcı projeler geliştirecek.
HEDEF 2009-2010 DÖNEMİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin aday olduğu 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için seferberlik ilan etti. Türkiye 43 yıllık bir aradan sonra 2008'de BM Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerle 2009-2010'da geçici üyelik yapmıştı. Başbakan'ın, büyük önem verdiği 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik seçimleri için 5 Eylül 2011 tarihinde "gizli" bir genelge yayımladığı ortaya çıktı. Genelgesinde BM'nin 69. Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek seçimlerde Türkiye'nin yanı sıra 2004 yılında İspanya ve 2005'te de Yeni Zelanda'nın adaylıklarını ilan ettiğini anımsatan Erdoğan, bu ülkelerin seçimlere yönelik tanıtım ve destek kampanyalarında belli bir aşamayı kat ettiklerini belirterek, bu nedenle seçim sürecinin Türkiye için daha fazla önem ve öncelik kazandığını vurguladı. Türkiye'nin adaylık sürecini başarıyla tamamlayabilmesi için "planlı, kapsamlı ve ısrarlı çalışmalara şimdiden başlaması gerektiğini" ifade eden Erdoğan, bu çalışmaların yaklaşık 3 yıllık süreye yayılarak seçimlere kadar sürdürüleceğini kaydetti. Erdoğan genelgesinde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin Türkiye açısından önemini şu ifadelerle vurguladı: "Güvenlik Konseyi'nin 2009-2010 dönemi üyeliğimiz geçmiş üyeliklerimize nazaran belirgin farklılıklar göstermiştir. Katı ittifak kalıplarının artık geçerli olmadığı bu dönemde ülkemiz, bölgesel ve küresel düzeyde geçmişe kıyasla çok daha ileri düzeyde bir ağırlığa, görünürlüğe ve etkinliğe kavuşmuştur. Nitekim Güvenlik Konseyi'nde yürütülen faaliyetler, öncülük edilen girişimler ve sergilenen yapıcı, dengeli ve şeffaf tutumla etkin bir ülke profili çizilerek dünya kamuoyunun takdiri kazanılmıştır."
ADAYLIK HATIRLATMASI

Seçim sürecine ilişkin Dışişleri Bakanlığı'nca hazırlanacak kapsamlı ve ayrıntılı eylem planının kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıca duyurulacağını belirten Başbakan, öncelikle diğer BM ülkeleriyle gerçekleştirilen resmi temaslarda Türkiye'nin Güvenlik Konseyi adaylığının hatırlatılmasının "usul haline" getirilmesini istedi.

TEMEL ESASLAR

"Destek taleplerimizin sistematik bir strateji çerçevesinde çok yönlü etkinliklerle tanıtılıp hatırlatılması ve tüm imkanlarla tavkiye edilmesi önem taşımaktadır" diyen Erdoğan, yaklaşık 3 yıla yayılacak seçim süreci içinde yapılacak çalışmaların temel esaslarını şöyle sıraladı:
- Eylem planında yer alan kamu kurum ve kuruluşları, görev ve sorumluluklarını titizlikle yerine getirecekler, bu kapsamda yürüttükleri faaliyetleri 6 aylık dönemler itibarıyla Dışişleri Bakanlığı'na raporlayacaklardır.
- Türkiye'de düzenlenecek uluslararası toplantılardan, ülkemizin tanıtımına yönelik kültürel etkinliklere, diğer devlet yetkililerinin ve kanaat önderlerinin ülkemize davet edilmesinden, yurtdışına gidecek heyetlerimize kadar tüm faaliyetler, BM Güvenlik Konseyi adaylığımız bakımından değerlendirilecektir.
- Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ülkemizi ve adaylığımızı destekleyici, tanıtıcı ve güçlendirici projeler geliştirilmesi ve bu projeler için kaynak ayırmaları, bu süretle eylem planına katkı sağlamaları isabetli olacaktır.
PROJELER 2014'E YETİŞTİRİLMELİ

- Proje ve faaliyetler planlanırken seçimler yaklaştıkça ivme kazandırılmasına ve 2014 ilkbaharından itibaren seçimlerin yapılacağı NewYork'ta gerçekleştirilecek şekilde tasarlanmasına dikkat edilecektir.
- Seçimlere yönelik bütün faaliyetlerin sağlam bir zemine kavuşturulması, ülkemizin BM ve ihtisas kuruluşlarındaki girişimlerde, mekanizmalarda ve kararlarda sürekli artan ağırlık, görünürlük ve sürükleyicilik gibi özelliklerle öne çıkmasıyla mümkün olacaktır. Dışişleri bakanlığının bu yöndeki çabaları ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenecektir.
- Ülkemizin bilhassa uyuşturucu, terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele, sağlık, kadın ve çocuk hakları, mülteciler, sürdürülebilir kalkınma ve çevre gibi ihtisas alanlarındaki BM faaliyetlerinde daha fazla öne çıkması için gerekli katkı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanacaktır.
- BM'nin bütün toplantı ve çalışmalarına yabancı dil bilen, konusunda uzman ve çalışmaların başarısında etkili olabilecek temsilcilerle katılım sağlanacaktır.
- BM bütçesine ve çok sayıdaki fon ve programlarına ülkemiz tarafından ciddi katkılarda bulunulmaktadır. Bu gönüllü katkılarımızın daha da arttırılması ülkemizin uluslararası düzlemdeki ve BM nezdindeki saygınlığını pekiştirecek, böylece adaylığımızı olumlu yönde etkileyecektir.
DIŞ YARDIMLAR ARTIRILACAK

- Ülkemizin başka ülkelere sağladığı teknik ve insani yardımların Dışişler Bakanlığı'nın eşgüdümünde çeşitlendirilip artırılması sağlanacaktır.
- BM'nin barışı koruma operasyonlarına yönelik katkılarımızın yeniden bir yükseliş eğilimine girmesi, sadece Güvenlik Konseyi adaylığımız çerçevesinde değil, genel olarak ülkemizin saygınlığını artırıcı nitelik taşıdığından, bu kapsamda yapılan katkıların sürdürülebilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bm, erdoğan, hazırlanıyor, ikinci, zaferine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Zaferine Doğru BaRoN Genel Paylaşım 0 16 Mart 2010 22:41