IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2011, 12:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kolonlarda demir yerine briket kullanılmış




Kolonlarda demir yerine briket kullanılmış
Enkazın ön raporu tamamlandı: Kolonlarda demir ve çimento yerine briket kullanılmış

09.11.2011 - 06:46


Onlarca binanın yerle bir olduğu ve 604 kişinin hayatını kaybettiği 7,2 büyüklüğündeki Van depremiyle ilgili başlatılan soruşturmanın ön raporu tamamlandı.

DEMİR VE ÇİMENTO YERİNE BRİKET
Zaman'dan İsmail Avcı'nın haberine göre; Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Devlet Denetleme Kurumu'na (DDK) gönderilen raporda, inşaatlarda ciddi ihmallerin olduğu vurgulandı. Yerle bir olan binaların birçoğunda malzemenin eksik kullanıldığı ifade edildi. Raporda en dikkat çeken madde ise kolonlarda demir ve çimento yerine ponza maddesinden yapılmış briketin kullanıldığının belirtilmiş olması.

Enkaz kaldırma çalışmalarını durduran savcılığın talimatıyla bir haftadan beri devam eden çalışmalarda yıkılan bütün binalar tek tek numaralandırılarak numuneler alındı. Savcılığa bakanlık ile bazı odaların teknik elemanları da destek verirken, şu ana kadar 45'e yakın kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Savcılığın, bağımsız kurumlara da inceleteceği enkaz numunelerinin bulunacağı ayrıntılı rapor ise önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.

45 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Savcılık, yıkılan binaların sahipleri, müteahhitleri ile ruhsat veren tüm ilgililerle yapı denetim elemanlarını da kapsayan bir soruşturma başlattı. Yaklaşık bir haftadır yapılan çalışmalarda, bütün enkazlar tek tek numaralandırılarak numuneler alındı. Depremde yakınlarını kaybedenlerin şikâyetlerini alan savcılık, şu ana kadar 45'e yakın kişinin ifadesini şüpheli sıfatıyla aldı. Erciş'in Vanyolu, Zeylan, Çınarlı, Tugay, Kışla caddeleri başta olmak üzere onlarca cansız bedenin çıkarıldığı enkazlarda yapılan incelemeler, ciddi ihmallerin olduğunu ortaya koydu. Savcılığın hazırladığı ve devlet yönetimine gönderdiği ön raporda öncelikle binaların inşasında yapılan hatalara ve ihmallere dikkat çekildi.

Bazı binaların enkazında kolonların fotoğrafları da rapora eklendi. Rapora giren fotoğraflarda, inşaat yapımındaki ihmaller açıkça görülüyor. Kolonlarda beton yerine briketin olması, kullanılmaması gereken demirin kullanıldığı ya da kalın yerine ince demirlerin kullanıldığı vurgulanıyor. Raporda ayrıca başta Alkanat Caddesi'ndeki binalar olmak üzere birçok yapının birbirine olan mesafesinin dikkate alınmadığını ve bunun bazı sağlam inşa edildiği düşünülen binalara da zarar verdiği kaydedildi. Savcılığın bağımsız kurumlara da inceleteceği enkaz numune örneklerinin bulunacağı ayrıntılı raporu, önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Kasım 2011, 12:05   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kolonlarda demir yerine briket kullanılmış




Bir inşaat mühendisi adayı olarak, tam olarak bu işi öğrenmediğim sürece bu okuldan mezun olmak istemiyorum. Öğrenmeden öğrenci geçiren hocalara el insaf diyorum. İlerde işte böyle mühendisler çıkabiliyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 

 

Etiketler
briket, demir, kolonlarda, kullanılmış, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Az kullanılmış kelepir ruh! İşte ilginç satışlar! Metin Genel Paylaşım 0 05 Aralık 2007 22:02