IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2011, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 Eylül işkencecilerine da soruşturma




12 Eylül de fiziki işkencenin yanında psikolojik işkence de uygulandı. Tek tip kıyafet bunlardan birisiydi. Tutuklular bunu protesto için mahkemeye iç çamaşırlarıyla çıkmıştı.

12 Eylül darbesiyle ilgili 'anayasayı ihlal' suçundan yürütülen soruşturmaya ek olarak bir de 'işkence suçu' soruşturması yapılıyor.

12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve diğer generallere yönelik ‘darbe suçuna’ ilişkin soruşturma devam ederken, özel yetkili savcılığın ayrıca ‘işkence suçuna’ ilişkin ayrı bir soruşturma sürdürdüğü ortaya çıktı. İşkence suçuna dair soruşturma ‘kozmik oda soruşturmasını’ yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından sürdürülüyor.

Anayasa değişikliği ile anayasanın geçici 15. maddesi kaldırıldı. Bu değişiklik, 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasının da yolunu açtı. Bu kapsamda yapılan çok sayıda suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbenin mimarlarına yönelik soruşturma başlattı. İlk soruşturmayı eski özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş başlattı. Ancak Keleş, 27 Eylül 2010’da soruşturmada görevsizlik kararı verdi. Görevsizlik kararının ardından dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.


12 Eylül de fiziki işkencenin yanında psikolojik işkence de uygulandı. Tek tip kıyafet bunlardan birisiydi. Tutuklular bunu protesto için mahkemeye iç çamaşırlarıyla çıkmıştı.
317 klasör hazırlandı

Başsavcılık da soruşturmayı sürdürmekle Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir’i görevlendirdi. Demir, 2011/1 hazırlık numarasıyla ‘anayasayı ihlal’ suçundan soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen benzer suç duyuruları ayıklanarak 317 klasörde toplandı. Demir, Balyoz Davası kapsamında ele geçen Bayrak Harekât Planı ile 12 Eylül darbesine ilişkin bilgi ve belgeleri talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gönderdiği belgeler üzerine yapılan incelemenin ardından Savcı Demir de görevsizlik kararı vererek dosyayı özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderdi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, da, eylül, işkencecilerine, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY'ye soruşturma MoSFeT Haber Arşivi 0 26 Temmuz 2010 11:00