IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2011, 11:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
22 UMKE timi ve 52 ambulans devrede




Sağlık Bakanlığı, Van'da 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 110 kişiden oluşan 22 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 52 ambulansın bölgeye gönderildiğini, 3 ambulans uçağın da hasta nakilleri için görevlendirildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Van'a gittiği ve bölgedeki sağlıkla ilgili çalışmalara bizzat nezaret edeceği belirtildi.

Sağlık Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinin (SAKOM), Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, üst düzey bürokratlar ve birim amirlerinin katılımı ile 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, Van ve Erçiş'te bulunan 15 UMKE timinin 75 personel ile 10 dakika içinde enkazlara müdahale ettiği, çevre illerdeki 110 personelden oluşan 22 UMKE timi ile 52 kara ambulansının da Van'a gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede bulunan 146 kara ambulansının yaralıları Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan çadır hastaneye nakillerini gerçekleştirdiği, Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ambulans uçak ile bir askeri ambulans uçağın da hasta nakilleri için görevlendirildiği belirtildi.

Enkazlardan çıkartılan yaralıların ilk müdahalelerinin öncelikle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde kurulan çadır hastanede yapıldığı, bölgedeki hastanelerde yatan yoğun bakım hastalarının Erzurum, Diyarbakır ve Ankara'ya sevklerine başlandığı ifade edilen açıklamada, yaralıların tahliye ve tedavileri için çevre illerdeki hastanelerde bin yatağın hazır hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgedeki bazı hastanelerin asma tavanları ve iç duvarlarında çatlağa bağlı hafif hasar meydana geldiği, bu hasarlardan kaynaklı can kaybı olmadığı bildirildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
22, 52, ambulans, devrede, timi, umke, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık