IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 08:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Onun karga kovaladığını söylediler ama'




AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de bir dönem uygulanan eğitim sistemini eleştirerek, ''Neden biz Atatürk'ün 7 yaşındayken karga kovaladığını öğreniyoruz da AB fikrini ilk ortaya atan liderlerden biri olduğunu öğrenmiyoruz?'' diye sordu.

Riga'da kaldığı Radisson Blu otelinde Letonya'da yaşayan Türklerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Bağış, bugün demokrasisi, insan hakları, ifade özgürlüğü, serbest pazarı, sağlık ve eğitim başta olmak üzere vatandaşlarına sunduğu imkanlarla dönüşüm sürecindeki doğu ve güney komşularına ilham kaynağı olan Türkiye'nin, ekonomik gücü, büyüme hızı ve potansiyeli, genç nüfusu ve dinamizmiyle Avrupalılar için de ilham kaynağı olmaya başladığını söyledi.

Bağış, ''Bugün rahmetle, minnetle andığımız cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bize bir hedef koymuş. Bugün 10 Kasım, onu anıyoruz, nur içinde yatsın. Demiş ki 'çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkın'. 'Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalayacağız' dememiş. Bugünün çağdaş medeniyetler seviyesi AB standartlarıysa bize yakışan AB sandartlarının da üzerine çıkmak. AB üyesi ülkelere örnek olmak, ilham kaynağı olmak. Hamdolsun onu da yapıyoruz'' dedi.

Vatandaşların AB'nin üyelik sürecinde Türkiye'ye dürüst davranmadığı yönündeki yorumlarına hak veren Bağış, ''Bu konuda bir anket yaptırdık. Halkın yüzde 8'i AB'nin Türkiye'ye dürüst davrandığını söylüyor. Yüzde 92, AB'nin ikiyüzlü olduğuna inanıyor. Sizler yüzde 92'nin içindesiniz'' diye konuştu.

AB'nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmalarından yararlanamamak gibi Gümrük Birliği'ne girerken yapılan bazı hataların bedelini bugün ödediklerini belirten Bağış, ''yoğurdu üfleyerek yediklerini' vurguladı.

Bağış, ''Bazı AB üyelerinin, müzakere süreçlerinde hesaplarını kitaplarını iyi yapamamalarından dolayı bugün kriz yaşadıklarına'' dikkati çekerek, katılım müzakerelerinde Türkiye'nin menfaatine olmayan adımları atmak istemedikleri için bugün açabilecekleri 3 faslı beklettiklerini dile getirdi.

-''Darbe döneminin yanlışlarını çekiyoruz''-

Egemen Bağış, Türk vatandaşlarının vizeyle ilgili sorunlarını aktarmaları üzerine, o döneme dek Türkiye'ye vize uygulamayan birçok AB üyesinin 12 Eylül darbesinden 2 hafta sonra vize uygulamaya başladığına işaret ederek ''Bir anlamda dar vizyonlu askeri zihniyet, millet siyasi sığınma başvurusunda bulunmasın diye Ankara Anlaşması'ndaki haklarından feragat etmiş. Vize olayı bile demokrasinin ne kadar büyük bir erdem olduğunu ortaya koyuyor. Darbe döneminin yanlışlarını bugün 74 milyon hep beraber çekiyoruz'' diye konuştu.

Bağış, eğitim sistemiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:

''Türkiye'de herkese Atatürk'ün, dayısının çiftliğinde karga kovaladığını ezberletirler. Çok önemli bir bilgi olduğu için bunu herkesin bilmesi gerekir. Ama o büyük vizyoner liderin ta 1920'lerde bir 'Balkan Birliği' kurulması gerektiğini ve bunun zamanla Avrupa Birliği'ne dönüşmesi gerektiğini söylediğini öğretmezler. Ya da 1930'lu yıllarda Sovyetler'in bir gün çökeceğini öngördüğünü, bu yüzden o bölgelerdeki soydaşlarımızla kültürel köprülerin kurulması yönünde talimat verdiğini öğretmezler. Şimdi Türkiye'de zihniyetler değişiyor. O ezberci zihniyeten, Nil Nehri'nin uzunluğundan Amazon'un çapına kadar gereksiz ezber bilgilerinden gerçekten insanların vizyoner yaklaşımlar içersine girmesini sağlayacak bir eğitim sistemine geçiş dönemindeyiz.''

''Neden biz Atatürk'ün 7 yaşındayken karga kovaladığını öğreniyoruz da AB fikrini ilk ortaya atan liderlerden biri olduğunu öğrenmiyoruz?'' diye soran Bağış, bunun cevabını kendisinin de çok düşündüğünü ve ''Çünkü sistem bireylerin aynı karga kovalayan korkuluk gibi tek tornadan çıkmış bir zihniyet içersinde olmasını istemiş'' sonucuna vardığını belirtti.

Bağış, Letonya'da en uzun süredir yaşayan Türk olarak tanınan 73 yaşındaki Ahıskalı ''Demir amca''nın, ''Ölmeden önce Türk vatandaşlığı'' talebinin ve bu konuda yaptığı başvurunun takipçisi olma sözü verdi.

Bakan Bağış, toplantının ardından Estonya'daki temasları için Tallinn'e hareket etti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, karga, kovaladığını, onun, söylediler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Söylediler ve Öldüler MavipikSeL Serbest Kürsü 2 04 Şubat 2007 18:40