IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 08:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japon gönüllü Ankara'ya getirildi




Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli'nin enkazından yaralı olarak çıkarılan Japon yardım kuruluşu gönüllüsü Miyuki Konnai, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından Başbakanlığa ait özel uçakla Ankara'ya getirildi.

Konnai, Esenboğa Havalimanı'nda Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kiyoshi Araki ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Uçaktan yürüyerek inen Konnai, Bakan Yıldız ve sağlık görevlilerinin yardımıyla sedyeyle ambulansa taşındı. Konnai'nin tedavisine, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilecek.

Öte yandan, apronda bekleyen gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, Konnai'nin sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Başbakanımızın da talimatıyla Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ve Sağlık Bakanımızla Van'a ziyarette bulunduk. Kendisi Van depreminde insanlarımızı kurtarmak için gelmişlerdi, ama takdir kendisi depremzede oldu. Enkazın altında bir müddet kaldıktan sonra kurtarılanlar arasındaydı. Gelirken kendisiyle biraz sohbet etme imkanımız oldu, ama kendisi çok yorgun.''

Konnai'ye müteşekkir olduklarını söylediğini belirten Bakan Yıldız, ''Japonya ile kendi aramızdaki bu ilişkinin son derece somutlaştığı bir depremden, kurtarmadan bahsettik'' dedi.

Yıldız, bir gazetecinin, ''Japonlar depremin acısını çok yakından tanıyan insanlar'' sözleri üzerine, ''Tabii kendileri de bu manada çok acı, sıkıntı çekmişler. Bir hassasiyetlerinin olduğunu belirttiler. Konnai'nin tedavisine burada devam edilecek, genel sağlık durumu çok iyi'' diye konuştu.

Van'daki sağlık çalışmaları ve arama-kurtama faaliyetlerini yürüten ekiplere teşekkür eden Yıldız, tüm ekiplerin Van'da ''cansiparane'' hizmet verdiğini, bundan son derece mutluluk duyduklarını belirtti.

Japonya'dan gelen diğer yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin kurtarılamadığını anımsatan Yıldız, bir gazetecinin ''kendisi, arkadaşının vefat ettiğini biliyor mu'' sorusuna, ''Biliyor, tabii. Kendisine hatırlattığımızda çok da üzüldü. Bu üzüntüyü beraber yaşadık'' yanıtını verdi.

Bakan Yıldız, ''Konnai'nin anlattıklarından en çok sizi ne etkiledi'' sorusunu ise ''Kendisi, 'bir daha Van'a geleceğim. Bu deprem oldu, ama bir daha geleceğim' dedi. Tabi bu insanı çok etkiliyor. 'Kaçmak, uzaklaşmak niyetinde olmadığını' söyledi. İnsan hayatından bu tür şeylerin başına gelebileceğinden bahsetti, bu beni çok etkiledi. Tabii ve soğukkanlı karşıladığından bahsetti'' diye yanıtladı.

Taner Yıldız, bugün Van'da enkazdan çıkartılan bir hemşireyi ziyaret ettiğini anımsatarak, hemşirenin bölgede görev yaptıktan sonra memleketine dönmek için otobüs bileti alacağı sırada depreme yakalandığını söyledi. Yıldız, bu olaydan da çok etkilendiğini belirterek, ''Allah böyle bir musibetten ülkemizi tekrar korusun'' dedi.

Yıldız, Japon bir gazetecinin, ''Japonya'ya bir mesajınız var mı'' sorusu üzerine de ''Japonya halkına mesajımız şu olacak. Her zaman kendi aramızdaki dostluğun, anlayışın, bu köprünün daha sıkı bağlarla kurulduğunun bir göstergesi bu kızımız. Biz de her zaman Japonya'nın böyle bir tehlike ve afet yaşaması durumunda her zaman yanlarında olduğumuzu biz hareketlerimizle gösterdik'' diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankaraya, getirildi, gönüllü, japon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gönüllü Kukla Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Şubat 2011 17:18
Ankara'ya 192 adet Angus getirildi Lucifer Haber Arşivi 0 29 Haziran 2010 18:52
Bomba kurbanları ankara'ya getirildi Spammer Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2009 01:59
Gönüllü Kadın Heidi Ah Kadınlar 3 28 Mayıs 2008 11:54