IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chp MEB Kararnamesi İçin Anayasa da




CHP'li Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi çıkışında yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın CHP konusunda tarafsız olamayacağını iddia etti..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Grup Başkanvekili [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yla (MEB) ilgili Kanun Hükmünde Kararnamenin ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) iptali ve yürürlüğünün durdurulması için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ne başvuruda bulundu.

Tarhan, başvuru sonrası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çıkışında yaptığı açıklamada, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın teşkilat yapısını değiştirdiğini söyledi.

"[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KONUSUNDA TARAFSIZ OLAMAZ"
Bu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın iptaline ilişkin mahkemeye başvuruda bulunduklarını belirten Tarhan, şöyle devam etti: ''Tabii ki bu arada [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin kuruluş yasasının 47. maddesine göre, yargıcın reddi talebimiz de oldu. Usule ilişkin ilk başvurumuz bu oldu. Çünkü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin Sayın Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın ağustos ayı içerisinde hepiniz anımsarsınız, WikiLeaks belgelerine yansıyan bazı açıklamalarının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkındaki olumsuz değer yargılarının, önüne gelen ya da gelme olasılığı olan herhangi bir dosyada ki gerçek ya da tüzel kişiler hakkında, tarafsızlığını zedeleyecek, ortalama bir insanın tarafsızlığını zedeleyeceği izlenimi yaratacak değerlendirmelerde bulunduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de önündeki dosyayı, değerlendirmesi gereken dosyayı sağlıklı değerlendiremeyeceği, oradaki değerlendirmelerle ihsası reyde bulunduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle 47. maddeye dayalı olarak reddi hakim talebinde bulunduk.''

"BU KARARNAME KADROLAŞMAYA İLİŞKİN"
Tarhan, esasa ilişkin taleplerini de açıkladı.

Bu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'yı okuduklarında, resmin bütününe baktıklarında ''bunu bir rant kararnamesi'' olarak gördüklerini dile getiren Tarhan, ''Milli Eğitimin kadrolaşmasına ilişkin bir kararname bu'' dedi. Hükümetin sürekli olarak aile kurumuna çok önem verdikleri yönünde açıklamaları olduğunu belirten Tarhan, söz konusu kararnamede ise ''aile olduğunu ancak aile bütünlüğünün bulunmadığını'' savundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile MEB'in ''hafızasının da sıfırlandığını'' savunan Tarhan, ''En alt kademelere kadar okul müdürlerine kadar, bir kere yazılı sınav sistemi değiştiriliyor sözlü sınava tabii kılınıyor, sözlü sınav sizin kadrolaşma hareketinizin en etkili yollarından biridir. Çünkü denetimsizdir. Ve kadrola okul müdürlerine kadar iniyor bu kararname ile'' dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da okulların satılması ve kiralanmasından da bahsedildiğini ifade eden Tarhan, bununla da eğitimin bir ''rant aracı'' haline getirildiğini öne sürdü. Parasız eğitim isteyenlere terörist muamelesi yapıldığını ileri süren Tarhan, ''Ancak sadece paranın özgürleşmesine, eğitimin değil, paranın özgürleşmesine çanak tutan bir kararname ile karşı karşıyayız burada'' ifadesini kullandı.

Tarhan, bir gazetecinin, ''Kamuoyunda demokratikleşme olarak algılanmıştı bu kararname, bu konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz?'' yönündeki sorusuna ''Demokratikleşme derken tersinden okumak gerektiğini düşünüyorum. İleri demokrasi diyenlerin bize bugün neleri yaşattıklarını anlatmama sanıyorum gerek yok. İleri demokrasi derken aslında bir korku imparatorluğunu kastediyorlardı'' yanıtını verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anayasa, chp, da, için, kararnamesi, meb, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık