IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2011, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muğla'da Köpeğini Sokağa Atana Para Cezası Geliyor..




Muğla'nın Ortaca ilçesinde belediye ile Hayvan Dostları Derneği'nce başlatılan uygulamayla sahipli köpekler, mikroçip takılarak kayıt altına alınmaya başladı. Terkedilen köpeklerin sahiplerine ise cezai yaptırım getiren uygulamayla sahipsiz hayvan sayısının azaltılması hedefleniyor.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, köpekleri kayıt altına alma işleminin çok geç kalınmış bir uygulama olduğunu belirterek, "Bizde sokak hayvanı sorunu yok, ne yazık ki sahipli sokak hayvanı sorunu var. Ortaca'da belediyemizle birlikte pilot bölge olarak mikroçip uygulamasını başlattık. Hayvan sahipleri, kimlik numaralarıyla gelerek köpeğini kaydettirecek. Yarın sokağa attıklarında, 'Bu köpek benim değildi' diyemeyecekler. Köpeği istediği gibi doğurtamayacak, yavrularını sağa sola satamayacaklar." şeklinde konuştu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık da sahipli hayvanların bir an önce kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Türkiye'de 2004 yılında, insanların sahiplendikleri hayvanları kayıt altına aldırması için bir kanun çıkarıldığını hatırlatan Çıtırık, "Ne yazık ki devlet görevini yapmıyor. Yapsaydı, bugün vatandaşlarımız sahipsiz hayvanlardan mustarip olmayacaktı." dedi.

Özellikle yazlık yerlerde insanların, bir hevesle hayvan aldığını fakat iki üç ay baktıktan sonra sokağa terkettiğini anlatan Nesrin Çıtırık, "İnsanlar, sahiplendikleri hayvanları kısırlaştırarak aşılatacak. Bulundukları belediyelere kaydettirecekler. Bunları yaptıkları takdirde hayvanlarını terkedemeyecekler. Burada ana görev, belediyelere düşüyor. Köpeğini kaydettirmeyenlere para cezası kesme hakkı var." diye konuştu.
Muğla'da bütün belediyelerle görüştüklerini ve kayıt sistemini hayata geçirmeleri yönünde talepte bulunduklarını aktaran HAYTAP Başkan Yardımcısı Çıtırık, "İlk etapta Ortaca ve Armutalan belediyeleri uygulamaya başladı. Site yöneticileri ve muhtarlarla diyalog kurulacak.
Sahipleriyle gelen hayvanlar, hemen belediyeye götürülerek kaydettirilecek. Bununla ilgili veri tabanı hazırlanacak. Hayvanı kaydettirirken para da ödeyecekler. Ondan sonra çip takılacak." dedi. Çıtırık, sahil şeritlerinde insanları korkutan ve ısırdıkları için tepki gösterilen hayvanların kabahati olmadığını da savunarak, onları sahiplenerek daha sonra sokağa terkeden insanların kabahatli olduğunu söyledi. Köylerde yaşayanların, hayvanlarını doğurttuktan sonra şehir merkezlerine bıraktığını da iddia eden Nesrin Çıtırık, "Köylerdeki hayvanların da kısırlaştırılması için ortam hazırlanması lazım.
Yasa çok açık, 'Sahipli hayvanlar kısırlaştırılır' diyor. Devlet görevini yaparsa sahipsiz hayvan sayısı da azalacaktır." şeklinde konuştu. Evcil hayvan dükkanlarından köpek alınmamasını da isteyen Çıtırık, "Buralardaki kanlı ticarete önayak olan hayvanları değil, terkedilmiş ve atılmış hayvanları sahiplensinler." dedi.


Haber Tarihi: 12 Kasım 2011 Cumartesi Saat 11:05

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Kasım 2011, 11:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muğla'da Köpeğini Sokağa Atana Para Cezası Geliyor..




Alıntı:
İnsanlar, sahiplendikleri hayvanları kısırlaştırarak aşılatacak. Bulundukları belediyelere kaydettirecekler. Bunları yaptıkları takdirde hayvanlarını terkedemeyecekler. Burada ana görev, belediyelere düşüyor. Köpeğini kaydettirmeyenlere para cezası kesme hakkı var

Ülke çapında uygulanabildiği günleri görebilecek miyiz acaba?


Alıntı:
Evcil hayvan dükkanlarından köpek alınmamasını da isteyen Çıtırık, "Buralardaki kanlı ticarete önayak olan hayvanları değil, terkedilmiş ve atılmış hayvanları sahiplensinler." dedi.

Pet shoptan evcil/yabani hayvan satın alma alışkanlığının azalacağını umuyorum.Ancak "cins" hayvanım olsun havam katlansın mantığı oldukça zor gözüküyor..

 

 

Etiketler
atana, cezası, geliyor, köpeğini, muğlada, para, sokağa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muğla'ya da üçüncü havaalanı geliyor Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Ocak 2011 10:43
Gürültülü eğlenene para cezası wHiSkEy Haber Arşivi 0 26 Aralık 2010 20:31
SPK'dan rekor para cezası Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:34
Para Cezası.. pSyCoPat Komik Loglar 3 07 Ekim 2006 16:15