IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2011, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bedelli askerlik için 3 seçenek




Hükümetin gündeminde olan bedelli askerliğin detayları da belli oluyor. İşte bedelli için masada olan 3 seçenek...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelmesi beklenen bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı 3 farklı model üzerinde çalışıyor. Üç alternatifte yükümlülük yaş sınırları 26, 30 ya da 32 olarak belirtiliyor
BEDELLİ İÇİN 3 SEÇENEK MASADA

Milli Savunma Bakanlığı'nın başlattığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çalışmasının detayları ortay çıkmaya başladı. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelmesi ve 2012 yılının başında çıkması beklenilen bedelli askerlikle ilgili 3 alternatif üzerinde duruluyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanlığı'nın asker ihtiyacı dikkate alınarak yapılan çalışmada 3 yaş sınırı değerlendiriliyor. İşte Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışma başlattığı o 3 modelinayrıntıları:
*Birinci modelde askerlik sınırı 26 yaşa kadar çekilecek. Bu yaş sınırında olup askerliğini henüz yapmayan yükümlü sayısının 500 bini aşıyor.
*İkinci seçenekte 30 yaş sınırı üzerinde duruluyor. Bu durumda yükümlülerin sayısının yaklaşık 400 bin olacak.
*Üçüncü seçenek ise 32 yaş sınırı. Bu yaş sınırında olanları sayısı da 250 bin. Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanlığı'nın görüşü alındıktan sonra TBMM'ye gönderilecek. Çalışma, TSK'nın asker açığı dikkate alınarak yapılıyor. Bu yıl içinde TSK'nın asker ihtiyacının yüzde 60'ını karşıladığı, yüzde 40 asker açığı olduğu belirtiliyor. 26-27- 28-29 yaş grubunda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bekleyenlerin oranının oldukça yüksek olduğu, asker açığının büyüyeceği değerlendiriliyor.
GELİR VAN'A

Bedelli askerlikten yararlanacak kişilerin ödeyeceği miktar da yaş aralığına göre değişecek. 30 yaşındaki yükümlülerden 10 bin, 40 yaş üstünden de 15 bin Euro alınması planlanıyor. Ödeme 4 taksit halinde yapılabilecek. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere kredi vermek üzere bankalar da harekete geçti. Bankaların 60 ay vade seçeneği üzerinde çalışma başlattığı bildirildi. 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesi, bedelliye imkan tanıdığı için, yeni bir yasa gerekmiyor. Düzenleme Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelikle hayata geçirilebilecek. Gelirin büyük bir kısmı Van depremlerinin yaralarını sarmak için kullanılacak.
GENÇ FUTBOLCU DA BEDELLİ ASKERLİK İSTEDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün Sivasspor kulüp tesislerini ziyaret ederek, kulüp başkanı Erdal Sarılar, teknik direktör Rıza Çalımbay, yöneticiler ve teknik heyet ile bir süre sohbet etti. Yılmaz, Sivassporlu futbolcularla yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında bir kişinin futbolcuların [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istediğini söylemesi, futbolcular arasında esprilere neden oldu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerlik, bedelli, secenek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlik çıkacakmı ? AnqeL Komik Loglar 0 30 Ekim 2011 01:16
Askerlik kısalıyor, bedelli gündemde! MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2011 22:44
Bedelli Askerlik:) AnqeL Komik Loglar 3 01 Mayıs 2010 10:15
Bedelli askerlik çıkacak mı Feronia Haber Arşivi 0 22 Mart 2010 03:05