IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2011, 11:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pasaportu olan her yabancıya ev .




Pasaportu olan her yabancıya ev

Mütekabiliyetle ilgili kritik toplantı dün yapıldı. Toplantıya katılan bakanlar taslağa son şeklini verdi. Pasaportu olan her yabancı Türkiye'den konut alabilecek. Arazi satışında ise sınırlama var


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın eylül ayında müjdesini verdiği, yabancıya konut satışının önündeki engelleri kaldıracak yasa taslağına son şekli verildi. Kasım ayında Meclis'e sunulacak taslağa göre pasaportu olan her yabancı ülke vatandaşı Türkiye'de konut sahibi olabilecek ve tapusunu alabilecek. Cari açığın ilacı olarak görülen yabancıya konut satışı, mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesi nedeniyle 89 ülke vatandaşına yapılamıyordu. Yasanın Meclis'te onaylanmasıyla tıpkı Batılılar'a olduğu gibi paranın merkezinde oturan Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkeleri vatandaşlarına da gayrimenkul satışı yapılabilecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) mütekabiliyet şartının kaldırılması ve 2B arazilerinin satışına ilişkin çalışma masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Van'da bulunduğu için katılamadığı toplantıya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile Milli Emlak ve Tapu Kadastro genel müdürleri katıldı. EKK'da nihai şekli verilen çalışma Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

Sekiz taksitte ödenecek
Satış işlemleri başvuru tarihinden itibaren en geç altı ayda tamamlanacak. Satış bedeli peşin ya da taksitle ödenebilecek. Taksitli satışlarda bedelin yüzde 10'u iki ay içinde, kalanı ise dört yılda sekiz taksitte ödenecek. 2B arazilerin satışından sağlanacak gelir, bütçeye aktarılacak. Yeni orman alanlarının kurulmasında kullanılacak.

2B Yasa Taslağı da hazır
Orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışını düzenleyen 2B yasasına ilişkin taslağa da son şekli verilirken, 2B arazileri üzerine kurulu 1 milyon konutun kadastrosu datamamlandı. Taslağa göre tapusu olan hak sahiplerine arazileri bedelsiz verilecek.Tüm arazilerin satışlarının rayiç bedel üzerinden yapılmasına karar verilirken, hak sahipleri arazileri peşin veya taksitle alabilecek. Arazileri belediye ve mücavir alan sınırları içinde olanlar bir ay, bu sınırların dışında olanlar ise üç ay içinde başvuru yaparak satışı isteyebilecek. 174 bin hektarlık arazinin satışının önü açılırken, sadece İstanbul'daki 2B arazilerin satış bedeli 16 milyar lira.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Kasım 2011, 14:01   #2
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pasaportu olan her yabancıya ev .




Oda güzelmiş.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
pasaportu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AKP yabancıya satışta rekor kırdı SeytaninOrkestrasi Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2010 15:51
Sayısal Loto yabancıya çıktı By-Dracula Haber Arşivi 2 29 Ağustos 2007 23:19