IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2011, 14:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutulmak..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'de başta cinsel taciz olmak üzere çeşitli sebeplerle sığınma hakkı isteyen kadınlar tutuldukları federal merkezlerde ve duruşmaya çıkartılmak üzere nakledildikleri cezaevi araçlarında cinsel tacize uğruyorlar.

Ülkelerinde cinsel taciz mağduru olduklarını bildirip Amerika'ya kaçan üç kadın, sığınma başvurusu sonuçlanıncaya kadar tutuldukları nezarethanede yine cinsel tacize uğrayıp, şikayetçi oldu.

-ŞİKAYET ÜSTÜNE ŞİKAYET-

New York merkezli Yeni Hayat gazetesinin haberine göre, Amerika'nın göçmenlerle ilgili politikaları çeşitli yönleriyle tartışılırken, sığınma talebinde bulunanların sorunları da su üstüne çıkmaya başladı. "Bilgi Edinme Yasası" uyarınca Amerika'dan sığınma hakkı isteyen göçmen adaylarının sorunlarını yetkili kurumlardan araştıran Amerikan Hak ve Özgürlükler Birliği (ACLU) çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Çeşitli nedenlerle sığınma hakkı isteyen kadınların tutuldukları federal merkezlerde ve duruşmaya çıkartılmak üzere nakledildikleri cezaevi araçlarında cinsel tacize uğradıklarına dikkat çeken ACLU görevlileri, 2007'den beri cinsel taciz iddiasıyla 185 başvuru yapıldığını kaydetti. Gerçek sayının ise aslında bunun çok üzerinde olduğu, cinsel suçlar konusunda kadınların şikayette bulunma konusunda fazlasıyla çekingen ve ürkek davrandığı vurgulanıyor.

Amerikalı cezaevi görevlilerinden cinsel taciz gördüğünü ileri süren kadınlarla ilgili olarak bir çarpıcı olay da kendi ülkesinde tacizden kaçıp Amerika'ya sığınanların başına aynı şeylerin gelmiş olması. Ülkelerinde cinsel taciz mağduru olduklarını bildirip Amerika'ya kaçan üç kadın, sığınma başvurusu sonuçlanıncaya kadar tutuldukları nezarethanede yine cinsel tacize uğrayıp, şikayetçi oldu.

-TEKSAS İLK SIRADA-

ACLU'nun avukatlarından Mark Whitburn cezaevinde göçmenlere cinsel taciz iddialarında 56 şikayetle Teksas'ın ilk sırayı aldığını, bunu 17 şikayetle California ve 16 ile Arizona'nın izlediğini bildirdi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doluya, kacarken, tutulmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seni Yağmurdan Sonra Seveceğim CesuryureK Aşk ve Sevgi Köşesi 0 07 Mayıs 2009 12:01
Ben seni yağmurdan sonra seveceğim .. SweetLand Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Eylül 2008 09:12