IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2011, 10:02   #1
Çevrimiçi
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Işıkara: Okulları 5 ay erteleyelim





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı ve Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ilk kez Bursa'da bir öneri gündeme getirerek, ''Basın vasıtasıyla Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum. Üniversitelerde yaz okulları var. Kışın eğitim yapmayalım. Eğitimi 4 veya 5 ay erteleyelim. Baharda eğitime başlayalım. Çocuklar o soğukta titreye titreye okullara gitmesin" dedi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi'nin düzenlediği ''Deprem Tehlikesi ve Risk Açısından Bursa'' konulu toplantıya katılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Bursa'nın deprem açısından riskini değerlendirdi.
"BAŞBAKAN ÇOK KARARLI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği kentsel dönüşüm yasasının son derece önemli olduğunu belirten Işıkara, hükümetin bu konu üzerinde kararlılıkla durması gerektiğini söyledi.

Önce 7.2, ardından da 5.6 büyüklüğünde depremle sarsılan Van depremini de değerlendiren Işıkara, basın mensuplarının Van'daki ihmaller zincirinin üzerine gitmesi gerektiğini belirterek, "Yarın o bölgede yeni bir deprem olursa bu benim için sürpriz olmaz. Utandığım nokta şu ki 5.6 büyüklüğünde bir depremde binalar yerle bir oluyor bu kabul edilecek bir şey değil, bunun peşini bırakmayın iki şehit verdiniz. Yeter artık, bu değişim yapmazsak çok üzülürüz. Hayatını kaybeden iki basın mensubuna içim titredi. Her kim bunlara izin vermişse ortaya çıksın, bunun üstünü örtmesiler çünkü hepimizin içi yanıyor" diye konuştu.
"KORKMAK YERİNE ÖNLEM ALIN"

Bursa'nın risk haritasını çizen Prof. Dr. Işıkara, "Gemlik Körfezi'nde depremler kümeleniyor. Kuzey Anadolu fay rotası Adapazarı- Geyve'de çatallanıyor. Çatallananlardan biri Sapanca, İznik Körfezi'nden 17 Ağustos'ta kendini gösterdi. İkinci çatal Geyve, Mekece, İznik Gölü'nün güneyi Gemlik Körfezi'nden vuracak. Kuzey Anadolu fayzonunun güney kolunda uzun süredir bir deprem olmadı. Bunlar iyi havadisler değil. Körfezden vuracak olan bu depremden Bursa tahmin ettiğimizden çok etkilenecek. Bu nedenle korkmak yerine önlem alın" şeklinde konuştu.
"OKULLAR GEÇ AÇILSIN, ÇOCUKLAR TİTREYEREK OKULA GİTMESİN"

Basın vasıtasıyla Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına seslenmek istediğini ifade eden Işıkara, "Üniversitelerde yaz okulları var. Kışın eğitim yapmayalım. Eğitimi 4 veya 5 ay erteleyelim. Baharda eğitime başlayalım. Çocuklar o soğukta titreye titreye okullara gitmesin. Ne kaybedersiniz. Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ama o çocuklar titremesin. Okulları 14 Aralıkta değil, 14 Mart ya da 14 Nisan'da açılsın" önerisinde bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, ay, erteleyelim, işıkara, okulları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Işıkara'dan korkutan deprem açıklaması Ruj Haber Arşivi 1 11 Kasım 2011 17:16
Işıkara deprem tarihini ilan etti Lucifer Haber Arşivi 0 23 Haziran 2010 14:56