IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2007, 12:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir DTP'li 'Evet PKK bizi tehdit ediyor'




Mehmet Acet



Meclis Başkanı Köksal Toptan, hepimizin merak ettiği soruyu DTP’lilere yöneltmiş: “PKK sizi tehdit ediyor mu?” diye sormuş.

Cumartesi günü makamında ziyaret ettiğim Meclis Başkanı, bu sorusuna ismini vermediği bir DTP’li vekilden “evet” karşılığını almış: “Evet, PKK bizim üzerimizde baskı kuruyor.”


Yeni Şafak Gazetesi’ne demeç veren DTP’li Aysel Tuğluk, “çözüm istemeyen kürtler de var” derken, herhalde bu baskıya atıfta bulunuyor.

Devam edelim...


Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, geçen Pazar günü yaptığımız programda, Avrupa’nın geldiği noktayı, yine DTP’li Ahmet Türk’le görüşmesinde, kendi yüzüne karşı anlattığını söyledi: “PKK çözüm istemiyor. Bu nedenle DTP’nin mecliste olmasından hoşnut değil.

Ahmet Türk’e dedim ki; PKK’yla aranıza mesafe koyun. Yoksa partiniz PKK’nın kurbanı olacak.”


DTP’liler açısından işin en can acıtıcı yanı, yıllar boyu insan hakları ihlalleri, işkenceler vb. nedenlerle hep Türkiye’yi eleştiren, hep kendilerine “kol-kanat gerenlerin” bugün Türkiye’nin haklılığını vurgularken, onlara “kendinize çeki düzen verin” demeleri olsa gerek.


Bu durum, onlar açısından şimdilik “can acıtıcı” olsa da, aslında biraz başlarını öne eğip düşünseler, hem Avrupa’yla olan “ittifakı” koruyacaklar, hem de Türkiye’nin ve kendi geleceklerinin kurtulmasına katkı sağlayacaklardır.


Meclis Başkanı Toptan, milletin verdiği oylarla meclise gelen DTP’lilere, Meclis imkanlarını değerlendirme konusunda elinden geldiğince yardımcı olduğunu anlattı bana.


Yani “vekil” olarak diğer vekiller lehine bir ayrımcılık uygulamadığını. Zaten Toptan’ın “Diyarbakır’ın Bağlar Semti’nin hiç mi sorunu yok, bunları neden Meclis gündemine getirmiyorsunuz” serzenişinin altında da, “vekillik görevinizi yaptığınız sürece desteğimiz arkanızda” mesajı yok muydu?


“Ne yapmalı” sorusuna yanıt ararken, Toptan’ın bu işe kafa yoran pekçok kimse gibi, DTP’nin şahin kanadıyla, güvercin kanadının birbirinden tefrik edilmesi ve PKK baskısından kurtulmak isteyenlere yardımcı olmak gibi bir görüşe meyilli olduğunu fark ettim.


Evet işin şu an üzerinde durulması gereken nirengi noktası da bu olsa gerek.


Ahmet Türk, Aysel Tuğluk gibi, kürt sorununun meclis çatısı altında çözümüne destek vermek isteyenlerle, Öcalan’dan “halk önderi” diye söz eden, MHP lideri Bahçeli’nin DTP’li vekillerin elini sıktığı gün, yumuşama emareleri gösteren havayı değiştirmek adına “Öcalan’ın mahkumiyet koşullarının iyileştirilmesine” atıf yapan Nurettin Demirtaş gibileri, birbirinden ayırt etmek gerekiyor.


“Devletin şefkat eliyse” sözü edilen, bu şefkat eli, ılımlı DTP’lilerin üzerinden PKK baskısını kaldırmak amacıyla kullanılamaz mı? Psikolojik Harp uzmanları, biraz da bu konu üzerine eğilemezler mi?

Ve “PKK bizi tehdit ediyor” diyen DTP’liler...


Aysel Tuğluk, kardeşinin cezaevinde öldüğünü, öldürüldüğünü anlatıyor, “tepki çekmeyeceğimizi bilsek, şehit cenazelerine de katılırız” diyor.


O halde ben de kendisine insaniyet namına bir şey sormak istiyorum.


Hazır ufukta şu meselenin çözümüne dair bir umut ışığı gözükmüşken, “ateş düşen ocaklara” yeni ateşler düşmemesi adına, bu pis savaştan nemalanan “türkler ve kürtlerden” kurtulmak adına, sizin de canınızı acıtan o eski meşum günlere dönmemek adına, sizi oraya gönderen seçmeninizin büyük çoğunluğunun da isteklerine kulak verip, “ey PKK’lılar, düşün artık yakamızdan” deseniz, ağabeyinizin mezarına daha bir huzurla gitmez misiniz?

Bence bir düşünün...

Düzeltme: Bir önceki yazımda “Devlete isyan fitne getirir” derken Ehl-i Sünnet geleneğinden söz etmek istemiştim. Ama bunu yanlışlıkla İmam-ı Azam’ın bir sözü imiş gibi sundum. “Arif” bir dostun uyarısıyla hatamı fark ettim. Herkesten özür diliyorum.

Yorumu size bırakıyorum

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Kasım 2007, 12:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir DTP'li 'Evet PKK bizi tehdit ediyor'




sallıyorlar bence DTP niye başkalarını tehdit etmiyorda sizi ediyor.

 

 

Etiketler
ediyor, tehdit, bizi, pkk, evet, dtpli, bir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Tansiyonu Tehdit Ediyor Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:34
Biri Bizi Hasta Ediyor Heidi Sağlık Köşesi 0 17 Haziran 2008 09:53