IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 12:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eren, 12 milyon lira yatırdı Bitlis, Fen-Edebiyat’a kavuştu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptıkları yatırımların toplamının 35 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Erdoğan, Eren Bitlis Üniversitesi’nin 12 milyon liraya tamamlanan Fen ve Edebiyat Fakültesi’ni açtı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BAŞBAKAN Recep [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 9 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptıkları yatırımların toplamının 35 milyar TL’ye ulaştığını belirterek, “Bu bizim insana verdiğimiz değerin sonucudur. 74 milyonu kardeş olarak görüyoruz ve her bir ferdini birinci sınıf vatandaş olarak değerlendiriyoruz. Biz, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de ne varsa Van’da da o olsun, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’a ne kadar yatırım yapılıyorsa nüfusu oranında Hakkari’ye de o kadar yatırım yapılsın istiyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz. Bingöl ile Kocaeli, Bitlis ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arasında hizmetler, yatırımlar noktasında hiçbir fark, ayrım olmaması için azami hassasiyetle çalışıyoruz. Uzun ince bir yoldayız. Yükümüz ağır, işimiz çok. Burada atacağımız adımlarla geleceği çok daha farklı şekilde inşallah imar edeceğiz” dedi.
Memleketine üniversite
Erdoğan, aralarında Bitlis Eren Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim, öğrenci pansiyonları, hastane ve süt üretme fabrikasının da bulunduğu birçok tesisin toplu açılış törenindeki konuşmasında, toplam 230 milyon liraya mal olan üniversitenin yapımını devletle birlikte ve üstlenen Eren Holding’in bu adımının son derece önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Bitlisli bir ailenin böyle kendi şehrine, kendi memleketine sahip çıkması, her türlü takdirin üzerindedir” dedi.
Yarısı Eren Holding’den
Bitlis Eren Üniversitesi’nin Fen ve Edebiyat Fakültesinin 12 milyon liralık yatırımla tamamlandığını, kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Bitlis Eren Üniversitemizin kuruluşunu 2007’de gerçekleştirdik. Bugün üniversitemiz, 4 fakültesi, 7 meslek yüksek okulu, 3 yüksek okulu, 2 enstitüsü, 4 bin 141 öğrencisi, 213 akademik personeli ile ülkemizin ve bölgenin seçkin eğitim kurumlarından biri olma özelliğini taşıyor. Bildiğiniz gibi, 2 bin 400 dönümlük bir alanı kaplayan kampüs inşaatının maliyetinin yarısını, değerli Eren Ailesi kabullendi. Yüzde 50’sini de devlet halledecek. Fen ve Edebiyat Fakültesi Eren Holding’ce tamamlandı.”
3 yıl erken teslim etti
Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, 2015’te tamamlamayı planladıkları Bitlis Eren Üniversitesi’nin kendileri tarafından karşılanan bölümünü belirlenen süreden erken bitirdiklerini belirterek, şunları anlattı: “Eren Ailesi’nin sağlığı devam ettiği müddetçe bu üniversite Bitlis’in ve Bitlislilerin hizmetinde olacaktır. Bölgede sadece eğitim değil ekonomik yatırımlar da yapmak istiyoruz. Bunun için bölgede güvenli yatırım ortamı ve teşvik sağlanmalı. SSK primi, enerji giderleri gibi konularda devletin yüzde 90 oranında hibe vermesini bekliyoruz. Ancak bu şekilde rekabet edilebilir bir ortam olur. Devletin direk yatırım yapmasını beklemiyoruz. Devlet bize göre sadece teşvik edici, düzenleyici, denetleyici rol almalıdır. Bitlis en kapsamlı teşvikleri hak ediyor.”
Tek törenle 14 tesis açtı
BİTLİS’e 14 ayrı yatırım kazandırdıklarını vurgulayan Başbakan Recep [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], “Tek törenle, eski rakamla 30 trilyonluk bir yatırımı hizmete alıyoruz” dedi. Erdoğan Bitlis ve ilçelerinde, 4 ilköğretim ve ortaöğretim pansiyonu, 4 anaokulu, 2 ilköğretim okulu ve Öğretmenevi, Gençlik Hizmetleri ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İl Müdürlüğü binası ve Kapalı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Salonu, Süt ve Süt Ürünleri İşletme Tesisinin açılışını yaptı.
Terör dayatıyor diye yatırım yaptığımızı düşünmek alçaklıktır
BÖLGEYE yapılan yatırımların bir dayatma sonucu olduğu yönündeki söylemlere değinen Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şunları kaydetti: “Gerçekleştirdiğimiz yatırımları, reformları, bir dayatmanın ve tehdidin sonucu olarak lanse etmeye çalışanlar, yalan söylüyor ve aslında, kendi kirli emellerini örtmeye çalışıyorlar. Neymiş? ‘Terör örgütünün saldırıları Hükümeti bu bölgeyle ilgilenmeye zorlamış’ Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır.”
Nemrut’ta otel açacak arıcılık da gündemde
AHMET Eren, Eren Holding olarak bölgede farklı alanlarda yatırım yapmayı düşünebileceklerini beliterek, “Teşvik verilmesi halinde bölgede turizm ve arıcılıkla ilgili yatırım yapabiliriz. Buralarda bir yatırım 3-5 milyon liradan aşağıya mal olmuyor. Şehir içinde ve Nemrut Dağı’nda otel açmayı planlıyoruz. Arıcılıkta da yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.
2 milyar dolar ciro hedefi var
AHMET Eren, 2011’de Eren Holding’in cirosunun 1.5 milyar doları aşacağını, 2012’de ise bu rakamın 2 milyar dolara ulaşacağını belirterek, artışın perakendeden kaynaklanacağını vurguladı. Enerjide kapasiteyi korumayı hedeflediklerini anlatan Eren, “Yeni yatırım yaparak kağıt fabrikamızın atıklarından enerji ürütmeyi planlıyoruz” dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, bitlis, eren, fenedebiyat’a, kavuştu, lira, milyon, yatırdı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
• Cenk Eren'in 800 bin lira değerindeki Bentley otomobili kiralıkmış! Sametold Haber Arşivi 0 11 Ocak 2011 00:09