IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2011, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalpazan emniyet müdürü böyle basıldı




İstanbul polisi sahte ruble çetesine 'Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi'nde operasyon yaptı. Çünkü çetenin bastığı paraları kontrol eden kişi Emniyet Müdürü Üzeyir Sözen'di.
Mali polis tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, İstanbul'da bir şebeke tarafından sahte Rus rublesi basıldığı belirlendi. Çete liderinin Yusuf Durul olduğunu tespit eden polis, bu kişinin Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda başmüfettiş olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Üzeyir Sözen'le irtibatlı olduğunu tespit etti.
Sözen'le çete elebaşı Durul'un Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi'nde buluşacağını belirleyen polis teknik ve fiziki takip çalışmalarına başladı. İddiaya göre Sözen, Durul'un getireceği örnek paraları analiz edecek ve analiz alıcıların istediği nitelikte olursa alıcılar adına sipariş verecekti. Baltalimanı Polis Moral ve Eğitim Merkezi'ndeki buluşma fiziki takip altına alındı ve kamera kaydı yapıldı. Emniyet Müdürü Sözen, Polis Merkezi'nin lobisinde Durul'un getirdiği örnek paraları çantasından çıkardığı hassas kontrol cihazı ile analiz etti. Paraların alıcıların istediği nitelikte olduğuna karar verdi ve siparişi verdi.
NEFES KESEN OPERASYON
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte Rus rublesi basan bir çeteye yönelik operasyon düzenledi. 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çete lideri olduğu öne sürülen Yusuf Durul ile Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda başmüfettiş olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Üzeyir Sözen, Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi'nde suçüstü yakalandı.
YAKALANDI PARALARI YIRTTI
Anlaşma sağlandı ve polis harekete geçti. Sözen, meslektaşlarını karşısında görünce cebindeki örnek paraları alarak yırttı. Sözen ve Durul, başka illerden de gelen onlarca polisin önünde gözaltına alındı. Polis yırtılan paralara ile paraları analiz ettiği kontrol cihaza el koydu. Sözen'in İstanbul'da yapacağı bir soruşturma için İstanbul'a görevli olarak geldiği öğrenildi.
1 MİLYON 800 BİN TL DEĞERİNDE SAHTE RUBLE
Mali polis, Başakşehir, Bahçelievler, Bağcılar, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Silivri ve Kadıköy'de de eşzamanlı operasyon yaptı. Operasyonda Durul ve Sözen'in yanı sıra 2 Çeçen'in de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şebekenin kullandığı büyük boy bir matbaa ile 2 işyeri ve 7 evde arama yapıldı. Aramalarda 6 bin 120 adet 5 binlik Rus Rublesi, 20 adet basımı ve kesimi tamamlanmış 5 binlik Rus Rublesi, 2 bin adet 35x50 ebadında boş para kağıtları, 1 adet para detektörü ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Sahte Rus rublelerinin 1 milyon 800 bin liraya denk geldiği belirtildi. Sahte paraların Rusya'da piyasaya sürüleceği iddia edildi.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basıldı, böyle, emniyet, kalpazan, müdürü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9 ile yeni emniyet müdürü atandı Collettivo Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2008 16:07