IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2011, 11:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neo-Naziler 20 Türk'ü katletti




Neo-Naziler 20 Türk'ü katletti


Almanya'da Neo-Nazilerin 1990'dan bu yana öldürdüğü yabancı sayısının resmi rakamlara yansıdığı gibi 47'de kalmadığı 183'ü bulduğu belirtiliyor. Bunlardan 20'sini Türkler oluşturuyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Almanya'da ırkçı Neo-Nazilerin 1990 yılından buyana 20'si Türk olmak üzere 183 kişi katlettikleri açıklandı. Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag Gazetesi'nin haberine göre ırkçıların öldürdüğü kişilerin sayısı resmi kayıtlara sadece 47 olarak yansıdı. Mölln ve Solingen facialarında yaşamlarını yitiren toplam 8 Türkün yanı sıra silahlı ve bıçaklı saldırı sonucu ölen 12 Türk daha var. Kurbanlar arasında 2005 yılı Almanya güzeli Aslı Bayram'ın babası Ali Bayram, seri cinayetlere kurban giden 8 Türk de bulunuyor. Neo-Nazilerin ırkçı düşünceler nedeniyle katlettiği 183 kişi arasında çoğunluğu çocuklar, kadınlar ve yabancı kökenliler oluşturuyor. Merkezi Berlin'de bulunan Amadeu Antonio Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre ilk Türk kurban 28 Aralık 1990'da öldürülen 17 yaşındaki Nihad Yusufoğlu. Irkçıların 23 Kasım 1992'de yaktığı Mölln'deki evde Bahide Arslan, Ayşe Yılmaz ve Yeliz Arslan isimli Türkler hayatını kaybetmişti. Mölln kurbanları Çarşamba günü kentte anılacak. Öte yandan yine gazetenin haberine göre, Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser- Schnarrenberger, bakanlığının kurbanların ailelerine tazminat ödeyeceğini açıkladı. Alman Bakan gazeteye yaptığı açıklamada, kurbanların ailelerinin acılarını paylaştığını belirterek, "Mali yardımlar kimseyi geri getirmese de bütçemden ödeyeceğim tazminatlarla ailelerle olan dayanışmamızı göstermeye çalışacağım" diye konuştu.

KURBANLARA TAZMİNAT

Kurbanların yakınlarına cinayetlerin eksiksiz bir şekilde aydınlatılmasını borçlu olduklarını ifade eden Leutheusser-Schnarrenberger, araştırmaların sonunda yabancı düşmanlığından kaynaklanan daha başka kurbanların da ortaya çıkmasından endişe duyduğunu sözlerine ekledi. Leutheusser- Schnarrenberger, tazminat miktarı hakkında açıklama yapmadı. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin aşırı sağcı şiddet konusunda yeni düşünceler geliştirmesi gerektiğini söyledi. Kurbanların aileleriyle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini de ifade eden Özdemir, bu ailelerin, cinayetlerin tümüyle aydınlatılmasını istemeye hakları olduğunu kaydetti.
3 YIL ÖNCE DE SALDIRDILAR
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 2008 yılında 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangını, Neonazi çetesinin çıkardığı iddiası ise acıları bir kez daha tazeledi. Yangında annesi Medine Kaplan'la birlikte, 5 yeğeni ve 2 yengesini kaybeden Gaziantepli Kenan Kaplan, apartmanlarının alt katının daha önceden Nazilere ait bir toplanma yeri olduğunu, Türk lokaline çevrildikten sonra, yangından üç yıl önce molotof kokteylli bir saldırıya maruz kaldığını belirterek "O zaman itfaiye erken müdahale etmişti" dedi. Kaplan savcılığın başlattığı girişimin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

ALMANLARIN YÜZDE 70'İ 'NPD KAPATILSIN' DEDİ
Almanya'da Emnid kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre ankete katılanların yüzde 70'inin NPD'nin (Alman Milliyetçi Demokratik Parti) kapatılmasını istediği, ancak yüzde 22'sinin buna karşı olduğu yönünde görüş belirttiği ortaya çıktı. Ankete göre, Almanya'da her 3 kişiden birinin aşırı sağı en büyük tehdidi olarak gördükleri kaydedildi. Kamuoyu araştırmalarına göre, Almanya'da sol içerikli terörizm ağırı sağcılar kadar büyük bir tehlike oluşturmadığı öngörülüyor. Ankete katılan Almanların yüzde 71'i "aşırı sağ radikalizmi' ağırlıklı olarak Doğu Almanya'nın bir problemi olarak görmediğini, buna karşın ankete katılanların yüzde 26'sı bu sorunu, Doğu Almanya'nın bir sorunu olarak gördükleri kaydedildi. Ankete katılanların yüzde 3'ü aşırı sağ terörizmin (Rechtsterrorismus) kendilerini "çok tehdit' ettiğini, yüzde 7'si "tehdit' ettiğini, yüzde 87'si ise "hiç tehdit' etmediğini belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
20, katletti, neonaziler, türkü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Naziler'den Üç Boyutlu Film! Western Haber Arşivi 0 18 Şubat 2011 11:26