IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2011, 10:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 Yılda 150 Spastik Çocuk Atla Terapi Yöntemiyle Tedavi Gördü..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslekyüksek Okulu'nda spastik çocuklarda vücut dengesi, gövde kontrolü ve ritmik yürümede önemli rol oynayan atla terapi (Hippoterapi) yöntemiyle 2 yılda 150 spastik çocuk tedavi gördü. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nigar Dursun atın hareketlerinden faydalanarak çocukların yaşına ve fiziksel durumuna göre terapi uyguladıklarını söyledi.

Üniversitedeki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu'nun yaptığı bilimsel araştırmada atla terapi ile spastik çocuklarda baş ve gövde kontoründe olumlu gelişmeler sağlandığı, kalça bölgesinde ritmik yürüme hareketlerinin kazanıldığı belirlendi. Ayrıca, denge reaksiyonlarının geliştiği ve yük aktarımının sağlandığının görülmesi üzerine 'Pony' cinsi atla 2 yıl önce terapi uygulanmaya başlandı.

Spastik çocuklara uygulanan atlı terapi yöntemiyle özgüven artışı sağlandığını belirten Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Nigar Dursun, şöyle dedi:

"Spastik çocukların atın hareketlerinden yararlanarak terapist eşliğinde tedavilerini sürdürüyoruz. Hastanın durumuna, yaşına, fiziksel durumuna göre eğitim uyguluyoruz. Hastanın kendi performansına göre bazen ters yürüyüşler yaptırıyoruz. Çocuk ortalama 10 saat boyunca terapiyi aldığında mucize denecek gelişmelere imza atıyor. Özellikle yürümeye geçişlerinde atla te-----e çok hızlı gelişmeler kaydedildiğini gözlemliyoruz."

SEANS ÜCRETİ 10 TL

Atla terapi gören spastik çocukların denge kalitesinin arttığını söyleyen Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Erdener Balıkçı, "En az 10 saat boyunca trepi alan çocukların yürüyüşlerinde dengede durmalarında farklılıklar gözlemliyoruz. Seans süresi yaklaşık 40 dakika ve seans ücreti de 10 TL. Spastik çocukların güçlü bir hayvanla sportif faliyette bulunması fiziksel durumun yanı sıra psikolojik açısından olumlu bir etki yaratıyor" diye konuştu.

"TEDAVİNİN FAYDALARINI GÖRDÜM"

Spastik engelli oğlu, 1.5 yaşındaki Yusuf Can Köylü'nün annesi Gülay Köylü atlı terapiye başladıktan sonra tedavinin faydalarını gördüğünü söyledi. Özellikle kendine güveni arttığını söyleyen Gülay Köylü, "Oğlum yürüyemiyordu ve denge kaybı vardı. 6 seanstır terapi görüyor. Artık tek başına dikilip adım atmaya başladı. Bu durum bizi çok mutlu etti. Atlı terapiye devam edeceğiz." diye konuştu.

ATA TERS BİNDİRİLDİ

Atla terapi uygulamasında ata ters bindirilen 5 yaşındaki Elif Naz Kızılkuş'un dik oturabilmesi için sırt kasları çalıştırılıyor. 5 günden bu yana torununun atla terapi yöntemiyle tedavi gördügünü söyleyen dedesi İrfan Altuncu, "Bu tedavi yöntemiyle torunumda bir çok şeyin değişeceğini umuyorum. Çünki atla te-----en sonra torunumun oturuş ve ayakta duruş şekillerinde değişiklikler oldu" dedi.


Haber Tarihi: 22 Kasım 2011 Salı Saat 10:30

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
150, atla, cocuk, spastik, tedavi, terapi, yöntemiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
11 yaşındaki İngiliz çocuk, 1 yılda 5 yaş yaşlanıyor.. AngeLus Esrarengiz Olaylar 0 28 Nisan 2010 13:25
Spastik Kolit YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 21:43
Spastik Çocuk Tanısı ve Tedavisi... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 2 23 Mayıs 2008 13:02