IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2011, 17:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabancı ve Koç ölüm listesindeydi




Sabancı ve Koç ölüm listesindeydi

Devlet eski bakanı ve emekli hakim albay Baki Tuğ, terör örgütü hakkında bildiklerini anlattı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


12 Eylül 1980 darbesinden sonra Abdullah Öcalan'ın Devrimci Doğu Kültür Ocakları (DDKO)'nı tekrar kurmak amacıyla görevlendirildiğini ifade eden Baki Tuğ, PKK'nın kuruluşunun bu şekilde gerçekleştiğini açıkladı. Abdullah Öcalan'ın MİT mensubu Ali Yıldırım'ın kızı Kesire Yıldırım ile evliliğini MİT'in yapmadığını, onların severek evlendiğini söyledi.


PKK ile MİT arasındaki ilişkiyi araştırmasına rağmen bir sonuca ulaşmadığını kaydeden Tuğ, Şamil Tayyar'ın "Genelkurmay 2. Başkanı Org. Turgut Sunalp, Baki Tuğ'a telefon ederek Abdullah Öcalan'ın kendi adamları olduğunu ve bırakılması gerektiğini söyledi" yönündeki iddialarına da cevap verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Tuğ, Uğur Mumcu'nun da konuyu araştırdığını; ancak böyle bir talebin ne MİT'ten ne de Turgut Sunalp'ten gelmediğini savundu. 12 Mart 1971'de gerçekleştirilen askeri muhtıra hakkında bilgi veren Baki Tuğ, ülkedeki Marksist bir ihtilalin, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Faruk Gürler Paşa'nın saf değiştirmesiyle son anda engellendiğini anlattı. Tuğ, "İhtilal gerçekleşseydi ölüm listeleri hazırlanmıştı. Bir çok siyasi ve iş adamının ismi listelerdeydi. Koç ve Sabancı'nın isimlerini de listelerde bizzat gördüm." dedi.


"ASIL BÖLÜCÜLÜK 1960 DARBESİNDEN SONRA BAŞLAMIŞTIR"
Baki Tuğ, 1960 darbesinin mağdurlarından birisi. Babası, Gümüşhane DP İl Genel Meclisi Üyesi olduğu için tutuklanıp Sivas kampına götürüldü. Darbe olduğunda, Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Baki Tuğ, Demokrat Parti'li bir aile oldukları için gözlerin sürekli üzerlerinde olduğunu kaydetti. O dönem büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Tuğ, "Sadece bizim ailemiz değil, birçok aile sıkıntı yaşadı. O dönem sürekli devlet üzerinize geliyor, suçunuz olsun olmasın toplum içinde suçlu sayılmanız için DP'li olmanız yeterliydi. Biliyorsunuz, 'kuyruk' tabiri, o dönem DP'liler için uydurulmuştur. Birliği sağlayalım derken, birlik ve bütünlük bozulmuştur. Asıl, bölücülük olayları 1960 darbesinde başlamıştır, bana göre. Bir ülkenin vatandaşı, başka bir siyasi partiye mensup oldu diye, kuyruk diye nitelendirilmiştir. Fatih Rüştü Zorlu'ya da, Adnan Menderes'e de, Hasan Polatkan'a da yazık olmuştur. Kim vurduya gitmişlerdir. Hasan Polatkan gibi bir Mmaliye Bakanı'na şu ana kadar Türkiye sahip olmamıştır. Bu açıdan 27 Mayıs darbesinin desteklenmesi söz konusu olamaz." diye konuştu.


Baki Tuğ, Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanırken kamuoyunda bilindiği gibi asıl savcı değil, yardımcı savcı olarak görev yaptığını anlattı. Asıl savcının bir yıl önce vefat eden Kerhamettin Çelebi olduğunu anlatan Baki Tuğ, Kerhamettin Çelebi'nin olmadığı dönemde davalara kendisinin çıktığını ifade etti. Tuğ, "Sıkı yönetimde davalar yoğundu. Davaları tek savcı ile götürmek mümkün değildi. Her davanın yardımcı savcıları vardı. Bu idamların, 27 Mayıs idamları ile alakası yoktur. 27 Mayıs darbesi ile 1971'de olan idamların bir ilgisi yoktur. 27 Mayıs idamlarını temyizi olmayan, yüksek adalet mekanizması olmayan, Milli Birlik Komitesi'nin mahkemesi vermiştir. Kontrol mekanizması yoktu. Halbuki, askeri yargı anayasal bir müessesedir. Askeri yargı kararlarını vermiş, karar Askeri Yargıtay'dan geçmiş, TBMM de uygun bulmuştur. O açıdan iki davayı mukayese etmek söz konusu edilemez. Birisi anayasal müessese diğeri bir komitenin bir örgütlenmedir." diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
koc, listesindeydi, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüm Nedir?Ölüm ve Ölümden Sonraki Hayat MasteR06 Genel İslami Konular 0 30 Kasım 2010 20:48
Sabancı'dan 2 bin 800 kişiye iş Lucifer Haber Arşivi 0 25 Şubat 2010 20:58
Sabancı Toyota'yı bıraktı Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2009 17:39
Sabancı'da çatlak Angel Haber Arşivi 0 11 Şubat 2009 12:55
Ali sabancı'yı şaşırtan gerçek Dilara Haber Arşivi 0 17 Eylül 2008 22:37