IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2011, 09:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öcalan'ın avukatı da dağda talimde!




KCK operasyonunun son dalgasında 16 ilde gözaltına alınan 45 kişiden 41'i avukat. Avukatlar, İmralı'dan Kandil'e kuryelik yaparak 130 talimat götürmekle suçlanıyor

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı dün KCK'ya yönelik 3. dalga operasyonu başlattı. Sabah saatlerinde düzenlenen İstanbul merkezli 16 ilde 82 adrese yapılan operasyonda 41'i avukat toplam 45 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 1.5 yıllık teknik takibine göre, gözaltına alınan avukatların İmralı'da Abdullah Öcalan'ı ziyaret ederek ondan alınan talimatları Kandil'de örgütün dağ kadrosuna ilettiği öne sürülüyor.

ALINAK GÖZALTINDA

İstanbul'da 14 ilçedeki baskınların merkezi Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu oldu. Gözaltına alınanlar arasında avukatlar İbrahim Bilmez, Cengiz Çiçek, İrfan Dündar, Ömer Güneş, Erman Emekçi, Hatice Korkut, Faik Özgür Erol ile yazar Cengiz Kapmaz ve DEP eski milletvekili Mahmut Alınak da bulunuyor. Şüphelilerin KCK'nın Önderlik Komitesi'nde yer aldığı iddia ediliyor.

Bu arada Diyarbakır'daki operasyondu polisten kaçmak için balkondan atlayan A.Y. yaralandı. Polis ayağı kırılan A.Y.'yi gözaltına alarak hastaneye kaldırdı.

Keleşli avukat

KCK’nın Önderlik Komitesi’nde yönetici olduğu iddia edilen şüphelilerden avukat İrfan Dündar’ın, evinde yapılan aramada, Kandil’de çekilen ve Kalaşnikof tüfekle atış yaptığını gösteren fotoğraf ele geçirildi.

Dündar’ın, 2004 yılındaki PKK’nın ikinci kongresine katıldığı tesbit edildi. Dosyada ayrıca Dündar’ın kız kardeşi Nesrin Dündar’ın ise ‘Zelal’ kod adıyla Kandil’de silahlı faaliyetlere katıldığını gösteren fotoğraflar yer alıyor. Öcalan’ın avukatlarından Nevzat Anuk’un 1993 yılında PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı, Özgür Erol’un 16 Haziran 1997’de İzmir’de turistik tesislere bombalı saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı, Emran Emekçi’nin ise 1994’te örgüt adına faaliyet gösterirken yakalandığının da belirtiliyor.

130 talimat

Soruşturmada avukatlar aracılığıyla İmralı'dan Kandil'e ulaştırılan 130 talimat bulunduğu öne sürülürken, Öcalan'ın verdiği bu talimatlar doğrultusunda gerçekleştiği belirtilen eylemlerden bazıları şöyle sıralandı:

- Türkiye genelinde 132 güvenlik görevlisi ve sivilin şehit edilip yaşamını yitirdiği silahlı, bombalı, mayınlı, roketatarlı saldırılar.

- DTK'nın kurulması, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un Öcalan tarafından DTK'nın eş başkanlığına atanmaları.

- DTK'nın demokratik özerklik ilanı ve BDP'nin referandum boykotu, Meclis boykotu, seçim protestosu.

Abdullah Öcalan'ın her görüşme notlarından sonra eylem talimatı alan PKK terör örgütünün eylem düzenlemesi üzerine hücre cezasına çarptırıldığı bunun üzerine talimatlarını şifreli görüşme notlarıyla ilettiği de iddialar arasında. Öcalan'ın 27 Temmuz'daki avukat görüşünde Karayılan'a iletilmek üzere şu notlara verdiği iddia edildi: Kandil de BDP de şunu bilmeli. 'Biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasında' diyorlar. Bırak o zaman patlıyorsa patlasın. Türkiye de 'bitireceğiz' diyor. Eğer bitirmezsen senden daha rezili yok.'

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
öcalanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'nın dağda gömülü malzemeleri LeyLa Haber Arşivi 2 19 Kasım 2011 13:47