IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2011, 09:37   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soner Çankal'ı Öldüren Polisi Sevindiren Karar, AİHM'de





Ankara'nın Altındağ ilçesinde Soner Çankal adlı gencin, polisin silahından çıkan kurşunla ölümü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin gündemine taşındı Ankara'nın Altındağ ilçesinde Soner Çankal adlı gencin, polisin silahından çıkan kurşunla ölümü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin gündemine taşındı. Anne Yeter Çankal'ın başvurusunda, delillerin yeterince toplanmadığı, olay yerinde bulunan bazı delillerin görmezden gelinerek, görgü tanıklarının yeterince araştırılmadığı ve etkin soruşturma yürütülmediği savunuldu. Çankal'a Türkiye'nin 100 bin Euro maddi, 250 bin Euro manevi olmak üzere toplam 350 bin Euro tazminat ödenmesi ve yargılanmanın yenilenmesine karar verilmesi talep edildi.

19 Kasım 2008'de Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde Soner Çankal'ın polis memuru Vahit Karşılıyan'ın açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan davada "taksirle öldürme" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, TCK'nın 85/1. maddesi uyarınca taksirle öldürme suçundan Karşılayan'a 2 yıl hapis cezası verdi. TCK'nın 27. maddesi gereğince cezada üçte bir oranında indirim uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 8 aya indirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, cezada altıda bir oranında indirim öngören mahkeme heyeti, Karşılayan'ı 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Karşılayan'ın sabıkasız oluşu nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi. Anne Çankal ise davayı AİHM'in gündemine taşıdı.

-İÇ HUKUK TÜKENDİ-

Anne Çankal, avukatı Murat Yılmaz aracılığıyla yaptığı başvuruda, Karşılıyan hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği hatırlatılarak, karara karşı temyiz yolunun açık olmadığı, bu nedenle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunulduğu, bu mahkemenin de itirazı gerekçesiz olarak reddettiği, böylece iç hukuk yollarının tükendiği belirtildi. Başvuruda delillerin yeterince toplanmadığı, olay yerinde bulunan bazı delillerin görmezden gelinerek, görgü tanıklarının yeterince araştırılmadığı ve etkin soruşturma yürütülmediği savunuldu.

Başvuruda, "Cumhuriyet Savcısınca düzenlenen "Olay Yeri Keşif Tutanağı'ndan sonra kolluk tarafından "Olay Tutanağı'nda sanık Vahit Karşılayan'ın imzasının bulunması dahi soruşturmanın tarafsız olarak yapılmadığını açıkça göstermektedir. Kasten adam öldürme şüphelisi olan Vahit Karşılayan, Cumhuriyet Savcısı keşif yaptıktan, olay yeri incelemesi bittikten sonra olay tutanağına imza atmıştır. Yani, sanık aynı zamanda olayın hazırlık soruşturmasını yapmaktadır" denildi.

-"SANIĞIN AMACI ÇANKAL'I ÖLDÜRMEKTİR"-

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Çankal'ın ölüş şekline ilişkin verilen rapordaki bilgilere yer verilen başvuruda, Kaşılayan'ın mahkemede Çankal'a kasten ateş etmediği, boğuşma esnasında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu silahının ateş aldığı şeklinde savunma yaptığı anımsatıldı. Başvuruda, "Sanığın kastının maktulü öldürmek olduğuna kuşku yoktur" iddiasında bulunuldu.

Başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) Yaşama Hakkı ve Adil Yargılanma Hakkı maddelerinin ihlal edildiği öne sürülerek, Yeter Çankal'a Türkiye'nin 100 bin Euro maddi, 250 bin Euro manevi olmak üzere toplam 350 bin Euro tazminat ödenmesi ve yargılanmanın yenilenmesine karar verilmesi talep edildi. - Ankara

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aihmde, çankalı, karar, polisi, soner


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öldüren Şakada Şok Karar.. Düş Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 18:45
Karar Vermeden Önce Nasıl Karar Vereceğinize Karar Verin Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:05
AİHM'den Rumları bitirecek karar Lucifer Haber Arşivi 0 06 Mart 2010 04:18
Konuşanı sevindiren site Kralice Ağ, Network ve Networking 0 12 Ağustos 2008 11:13