IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 10:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moskova'da Parayla Dikilen "Ucube" Heykeller Kaldırıldı..




Rusya'nın başkenti Moskova'da Muzeon isimli sanat parkında daha önce parasını vererek kendi anıtlarını yaptıran dokuz zenginin anıtı söküldü. Moskova Belediyesi Kültür Dairesi, anıtların gayrı resmi şekilde yapıldığını gerekçe gösterdi. Daire Başkanı Sergey Kapkov, "Bu parkın kendi profili olmalı, dolayısıyla burada kendine özgü mimari eserler koyulmalı. Bizim burası ise kahramanlar bulvarı gibi veya Hollywood karışımı şahısların mezarlığı gibi" diyerek espri yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Anıtlar Yüzyıl'ın Bilim ve Sanat Koruyucuları adlı uluslararası hayırsever vakfına ait. Zira bu anıtlar müze vakfında ve ilgili belgelerde kayıtlı değil. Bu anıtların hiç biri Moskova Kent Meclisi'ne bağlı Anıtsal Sanat Komisyonu'nun görüşüne de sunulmadı. Anıtların kurulmasıyla ilgili belgelerde heykellerin müze vakfına yerleştirilmesini öngören gerekli bilirkişi raporu bulunmuyor" denildi. Anıtlarla birlikte balon heykeli de açık hava müzesinden kaldırıldı.

Belediye, anıtların arasında yer alan dokuz anıt sahibiyle ilgili bilgilerin "fazla şişirildiğine" inanıyor. Yetkililer, açık hava müzesinde inşa edilen anıtların, Belediye'nin "Anıtla İlgili Yasası"nı ihlal ettiğine dikkat çekiyor. Haberlere göre, Moskova Belediyesi'nin eski yönetimi döneminde bazı işadamları müze vakfına katkıda bulunmak karşılığında anıtlarını yaptırmış. Belediye Kültür Dairesi zenginlerin kendi anıtı için ikişer milyon ruble (66 bin dolar) ödediğini belirtiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan hayırsever vakfı avukatı Georgi İvanov ise iddiaları yalanlıyor. Sanat Park Müdürü Yelena Tyunyayeva, anıtların kalitesiz malzemeden yapıldığına işaret ederek, "Bazı hava koşullarında, örneğin rüzgarlı havada bir kaç anıt da yere düştü" dedi.

Belediye yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlattı. Kuruma bağlı Bilirkişi Komisyonu'nun vakıf deposuna kaldırılan dokuz anıtın geleceğiyle ilgili yakın zaman içinde özel karar çıkaracağı da gelen bilgiler arasında. Akşam saatlerinde belediye, özel duyuru yaparak anıt sahiplerinin heykellerini depodan alması için iki gün süre tanıdı.


Haber Tarihi: 24 Kasım 2011 Perşembe Saat 09:55

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikilen, heykeller, kaldırıldı, moskovada, parayla, ucube


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık