IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 11:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öcalan'dan Esad'a mektup




Öcalan'dan Esad'a mektup

Son operasyonda gözaltına alınan KCK avukatlarının ofislerinden Öcalan'ın talimatlarının ve Beşşar Esad'a mektubunun çıktığı öğrenildi. Buna göre Apo, 6 ay önce İmralı'dan isyanın bastırılması ve Esad'a destek için 1000 PKK'lının Suriye'ye gönderilmesi talimatı vermiş.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan avukatların İmralı ile Kandil arasında kuryelik yaptığı öne sürülmüştü. Avukatların ofislerinde yapılan aramalarda Suriye ile PKK arasındaki ilişkileri gösteren örgütsel notlar da ele geçirildi.

Buna göre, Hafız Esad döneminde 20 yıl boyunca PKK'yı Suriye'den yöneten Öcalan'ın bölgeden ayrıldıktan sonra mevcut hükümetle ilişkilerini kesmemiş ve Beşşar Esad'a kendi ağzından mektup yazılması talimatı veriyor.

SAVCI SEÇEN: ÖNDERLİK KOMİTESİ ALINDI
İstanbul özel yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen, KCK operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Öcalan ile görüşme yapan ve KCK sözleşmesinde yer alan örgütün 'Önderlik Komitesi'nde faaliyette bulunan bazı avukatların, Öcalan'la yaptıkları görüşmeleri talimat olarak örgütün dağ kadrosuna ulaştırdıkları' belirtildi.

BABA ESAD'IN GÖRÜŞÜNE DE UYGUN
Akşam'ın haberine göre; Öcalan Suriye'deki olaylar sonrası TV'lere konuşan Beşşar Esad'ın konuşmalarından mesaj aldığını vurgulayarak avukatlarından Esad'a hitaben mektup yazılmasını istiyor. 12 Mayıs 2010'daki görüşme notları avukat ofisinde bulunmuştu. O görüşme notlarında Öcalan Suriye Esad konusunda şunları söylüyor. 'Esad Ailesi Kürtlerle düşmanlık yapmak istemez. Hafız Esad'ın oğlunun da babasına layık olmasını ve Kürtlere haklarını vermesini diliyorum. Güzel bir mesaj iletin Suriye'ye. Esad'ın TV'de bir demeci çıkmış. Önemli benim için. Kürtler meselesi, bölgede müzakereyle halledilmeli demiş. Esad, Türkiye'de, İran'da Kürtlere yönelik şiddet yöntemlerine katılmıyor. Mesajından bu çıkıyor. En azından şöyle bir mektup yazın benim adıma: 'Sayın Esad Suriye'deki Kürt dostlarımızla ilgili TV'deki mesajınızı aldım. 'Bölgesel müzakereyle tayin edilmeli' fikriniz, çözüm yolunda bizim açımızdan çok önemli, teşekkür ederiz. Bu durum babanızın görüşüne de uygundur. Ben tekrar Cemil Esad ve Hafız Esad'ı saygıyla anıyorum.'

BDP'LİLER OTURMA EYLEMİNDE
BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, dün İstanbul Adliyesi'nde Başsavcı Vekili Fikret Seçen'le görüştü. Ardından da meslektaşlarının KCK operasyonunda gözaltına alınmasını protesto eden bir grup avukatın adliye önünde yaptığı eyleme katıldı.

1000 PKK'LI SURİYE'DE
Son dönemde Suriye'de Esad yanlısı gösteriler ve Türkiye karşıtı eylemlerde açılan PKK posterleri dikkat çekmişti. İşte bu gösterilerde yer alan PKK'lıların Suriye'deki olaylar sonrası bölgeye geçtiğini gösteren mektup, 18 Mayıs 2011'deki İmralı-avukat görüşünü gözler önüne seriyor:

Avukatlar: Avrupa'daki arkadaşlar Suriye'ye, son olaylardan sonra yeteri kadar kadro aktarıldığını belirtiyor.

A.Ö: 1000 kadar kadro aktarılmış herhalde. Yeteri kadar kadronun olması önemli. Bu kadronun gidişi Esad ile bir anlaşma temelli mi, Esad'la ilişki kurmuşlar mı?
Avukatlar: Onu bilemiyoruz.

A.Ö: Hemen bu konuda şunu söyleyeyim. Suriye'de yeterli kadronun olması gerekir. Halkı demokratik çözüme hazırlayacak, onları örgütleyecek, onlara öncülük edecek kadronun olması gerekir. Bir anlaşma temelinde olması önemli. Suriye konusu önemli, ihmale gelmez.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Kasım 2011, 11:23   #2
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öcalan'dan Esad'a mektup




Esad`ında başı koltuğunun altında.Sonu Saddam ve Kaddafi`den farklı olmayacaktır.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

 

Etiketler
esada, mektup, Öcalandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık