IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Damla

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2011, 13:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Atatürk Tabusu Yıkılmaya Başladı"




Türkiye'deki Dersim tartışmaları yabancı basında da geniş yer buluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Financial Times, cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleşen "Dersim olayları" ile ilgili, Türkiye'de "şiddetli" bir tartışma başladığına işaret ederek, "Atatürk dönemindeki hatalar ve cinayetler hakkındaki tabular yıkılmaya başlıyor" yorumunu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dersin olayları" için özür dilemesinin ardından Türkiye'deki Dersim tartışmaları yabancı basında da geniş yer buluyor.

Financial Times, cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleşen "Dersim olayları" ile ilgili Türkiye'de şiddetli bir tartışma başladığına işaret ederek, "Atatürk dönemindeki hatalar ve cinayetler hakkındaki tabular yıkılmaya başlıyor" görüşünü savundu. Gazete, Dersim ölümlerinin giderek artan bir şekilde "Türkleştirmeye zorlamanın bir parçası" olarak görülmeye başlandığını öne sürdü.

Financial Times, "Atatürk Devriyle İlgili Tabular Yıkılmaya Başlıyor" başlıklı Daniel Dombey ve Funja Güler imzalı haberde, modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemel Atatürk'ün ölümünün yıldönümü olan 10 Kasım saat 9'u beş geçe Türkiye'nin çoğuluğunun durduğuna dikkat çekerek, Atatürk'ün fotoğrafının hala her dükkanda ve ofiste olduğunu yazdı.

Haberde, Türkiye'nin ulusal kahramanına uluslararası bir saygı gösterilmesine rağmen, Türkiye'de cumhuriyetin ilk yılları hakkında şiddetli bir tartışma başladığına işaret edilerek, "Atatürk dönemindeki hatalar ve cinayetler hakkındaki tabular yıkılmaya başlıyor" yorumunu yapıldı.

-"ERDOĞAN'IN DERSİM ÖZRÜ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ, EMSALSİZ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 14 bin Kürt'ün öldürüldüğü Dersim olayları için dilediği özre dikkat çeken gazete, Erdoğan'ın bu özrünü "benzeri görülmemiş, emsalsiz" bir adım alarak niteledi.

Gazete, Dersim'deki ölümlerin uzun bir süre Kürtler ve Aleviler tarafından çıkarılan bir ayaklanma olarak tarif edildiğini ancak, bu olayın giderek artan bir şekilde "Türkleştirmeye zorlamanın bir parçası" olarak görüldüğünü savunurken, Atatürk'ün evlatlık kızı savaş pilotu Sabiha Gökçen'in de bombalamada yer aldığına dikkat çekti.

Haberde, ana muhalefet partisi CHP lideri Kemel Kılıçdaroğlu'nun Dersim'li olduğu ve akrabalarının da öldürüldüğü belirtilerek, ancak birçok CHP üyesi ve destekçisinin Atatürk'ün tartışmalarda yer almasına ve tartışmaların parti gündemine getirme girişimlerine karşı koyduğu ifade edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:

__________________
'Türkçe konuşmayan bir insan, Türk milli kültür, toplum ve uygarlığına bağlılığını iddia ederse, buna inanmak doğru olmaz.''
-Mustafa Kemal Atatürk.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Kasım 2011, 14:03   #2
Çevrimdışı
Aur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "Atatürk Tabusu Yıkılmaya Başladı"




Istersen dokuz takla at RTE, Dersim'den bin kere ozur dile, vermezler sana oylarini o yigit analarin evladlari!

 

 

Etiketler
atatürk tabusu yıkılmaya başladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık