IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 10:14   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hac Sohbeti Mahkemelik Olan Önder Sav'a Mustafa Ünal'dan Destek




CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın 3 yıl önce Hac sohbeti yaptığı 82 yaşındaki Mustafa Ünal, bu sohbetle ilgili Sav hakkında hapis cezası istemiyle dava açılmasını eleştirdi.

Chp eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın 3 yıl önce Hac sohbeti yaptığı 82 yaşındaki Mustafa Ünal, bu sohbetle ilgili Sav hakkında hapis cezası istemiyle dava açılmasını eleştirdi. Mustafa Ünal, Önce bana sarılıp, sağlığımı soran sayın Sav'a hacca gideceğimi söylemiştim. Sav da benim mide kanseri olduğumu bildiği için, orada kalıp ölebileceğimi düşündüğünden bu kelimeleri sarfetti. Bu yaşımda beni mahkemeye yoracaklar. Mahkemede, sayın Sav ile aramızdaki sohbet amaçlı diyaloğu aynen anlatacağım dedi.

O dönem basına da yansıyan olay, 2008 tarihinde Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde meydana geldi. Önder Sav, beraberinde partili milletvekili Hakkı Süha Okay ile birlikte 2008 yılında '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle gittiği Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde partili olan Mustafa Ünal'la karşılaştı. Önder Sav belediye başkanının makam odasında, hacca gitmek istediğini söyleyen ve 'bir ayağım çukurda' diyen Mustafa Ünal'a, Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, Elinden tutar, seni geri göndermez dedi. Elmadağ Cumhuriyet Savcısı Erdal Demir, bu sözler nedeniyle Sav hakkında 'dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

KONUŞTUĞU KİŞİDEN SAV'A DESTEK

Mustafa Ünal, Önder Sav'ı Ecevit Hükümeti dönemindeki Çalışma Bakanlığı yaptığı 1974 yılından itibaren tanıdığını belirterek şunları söyledi

2008 yılında, Elmadağ Belediyesi'nin 8 Mart 2008 tarihinde düzenlediği 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne katıldım. Orada Önder Sav ile birlikte partiden Hakı Süha Okay'ı gördüm. Sav önce bana sarılıp, sağlığımı sıhhatimi sordu. Daha sonra da ben kendisine hacca gideceğimi söyledim ve 'bir ayağım çukurda' dedim. Sav da benim mide kanseri olduğumu bildiği için, hacca giderek orada ölebileceğimi düşündüğünden bu kelimeleri sarfetti. Aramızda geçen bir diyaloğu bazı basın kuruluşları çarpıtıp, büyüttüler. Aramızda geçen sohbet amaçlı bu diyalog nedeniyle sayın savcı tarafından Önder Sav mahkemeye verilmiş. Bu yaşta beni mahkemeye yoracaklar. Mahkemede de aramızda geçen sohbet amaçlı diyaloğu aynen anlatacağım. Bu sohbetin mahkemelik olmasına anlam veremiyorum.

'SAV'A KOMPLO KURULDU'

2008 yılında CHP'nin Elmadağ Belediye Başkanlığını yapan ve şu anda CHP İlçe Başkanı olan Ömer Ağa Kurt da, Önder Sav'ın mahkemeye verilmesine tepki gösterdi. Kurt yaptığı açıklamada şöyle konuştu

İlçemizdeki etkinliğe sayın Önder Sav ile birlikte Hakı Süha Oktay da katılmıştı. Benim belediyedeki makam odamda gelişen Hac sohbeti olayına ben de şahitim. Çok eski bir CHP'li olan ve Elmadağ'da komitacı olarak tanınan Mustafa Ünal ile Önder Sav arasında geçen sohbet amaçlı konuşmayı bir takım basın çarpıttı. Mustafa Ünal, Önder Sav'a uzaktan hacca gideceğini söyledi. Önder Sav da 'gidersen Allah kabul etsin, güle güle git, sağlıcakla gel 'dedi. ilk başta böyle söyledi. Bunu kullanan basın, bu bölümü görmeyip, diğer sohbet konuşmasını verdi. Bu haberi ortaya koyanlar, kasedin ilk kısımlarını kırparak Sav'a komplo kurdu. Bu konuşma ve diyaloglara benim gibi odamda bulunan yaklaşık 10 kişi şahittir. Gerek görülürse mahkemede bu konuşmaların tamamını anlatabilirim.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destek, hac, mahkemelik, mustafa, sava, sohbeti, ünaldan, Önder


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karakalem Resimleri ve Çizimleri ile Ulu Önder; Mustafa Kemal Atatürk. Sevda Atatürk Köşesi 0 22 Ekim 2011 04:35
El Yazıları İle Ulu Önder; Mustafa Kemal ATATÜRK'ün El Yazısı 1o.Yıl Nutku Sevda Atatürk Köşesi 0 09 Ağustos 2011 19:37