IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2007, 17:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Kimin oğlu, kimin kızı PKK’lı arşivde var'




Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, bölücü başının yakalandığında PKK’nın arşivinin Suriye’de olduğunu açıkladığını, ancak arşivin şimdiye kadar bulunmadığını belirterek, “Çünkü o zaman hangi milletvekilinin kızı, hangi siyasi parti liderinin yakınları örgütte, kimin oğlu, kimin kızı PKK’lı ortaya çıkacak” dedi.


1992-1994 yıllarında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulunan, 1992’de Aktütün ve Derecik çatışmalarına katılan Sarızeybek, Bolu’daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘PKK Terörü ve Yaşanan Gerçekler Kan Uykusu Belgeseli’ konulu konferans verdi. Öğrencilerin tamamen doldurduğu 500 kişilik salonda konuşan Sarızeybek, PKK’nın kuruluşunu, yapılanmasını ve ateşkes oyunlarını anlattı. Sarızeybek, 1980 ile 1990 arasında PKK’nın ne olduğunu anlayamadıklarını belirterek, “Kimi ‘bunlar Ermeni’, kimi ‘Yahudi’, kimi ‘üç beş çapulcu’ dedi. Biz PKK’nın ne olduğunu anlayamadığımız dönemde, onların sayıları 20 binleri buldu” dedi.
ARŞİVİ BULURSANIZ KİM PKK’LI BULURSUNUZ
Bölücü başının 1998’de yakalanıp Türkiye’ye getirildiğinde PKK’nın arşivinin Suriye’de olduğunu açıkladığını ileri süren Sarızeybek, “Delil kod adlı bir terörist de, ‘Biz arşivleri buraya bıraktık, Suriye’deki evlere dağıttık’ dedi. Buna rağmen PKK’nın arşivi ortaya çıkarılmadı. Neden? Çünkü o zaman kimin oğlu, kimin kızı örgütte, hangi miletvekilinin kızı, hangi siyasi parti liderinin yakınları örgütte, bunları bulursunuz. Çünkü örgütün köylerden toplayıp dağa çıkardıkları üyelerine ilk yaptığı iş kimliklerini toplamak. Arkasından 3-4 sayfalık bir anket düzenliyorlar. Bunları dosyalıyorlar. Bu dosyaların hepsi arşivlerinde mevcut” dedi.
DAĞLICA’DA TETİĞE BASAN ARŞİVDE
PKK arşivinin bulunması halinde Dağlıca baskınında tetiği kimin çektiğinin bulunacağını ifade eden Sarızeybek, “Bunların kimlikleri, eylem planları arşivlerde. Hangi ülkenin istihbarat örgütleriyle işbirliğindeyseler bunlar arşivlerde. Bu arşivleri bulursanız yakalarsınız. Bölücü başı yakalandığında yapılacak şey şuydu; Sivil bir ekip gidecekti Suriye’ye. Kod Delil’in kulağından tutup neredeyse o arşivler tek tek bulunacaktı. Ama bu yapılmadı” diye konuştu.
YILLIK GELİRİ 500 MİLYON DOLAR
PKK’nın kasasının da şimdiye kadar ortaya çıkarılmadığına dikkat çeken Sarızeybek şöyle konuştu:
“PKK’nın yıllık geliri 500 milyon dolar. Bu bir para trafiği. O hesaba kimler para yatırmış, kimler para çekmiş. Cem Uzan’ın şirketine el koyuyorsunuz, şarap şişesini İsviçre’de buluyorsunuz. PKK’nın para kasasını niye bulmuyorsunuz? Çünkü o zaman kimin örgüte para yatırdığı, para aldığı ortaya çıkmış olacak. O zaman manzara nasıl olacak. O zaman PKK’nın hangi derneklere yardım yaptığını göreceksiniz. O kasaya hangi uluslararası kuruluşların para transfer ettiğini bulacaksınız. Hangi iş kollarında faaliyet gösterdiğini bulacaksınız. İşte bu yüzden örgütün arşivi de kasası da meydanda yok.”
15 YIL ÖNCE AKTÜTÜN’E DE DAĞLICA’DAKİ GİBİ SALDIRDILAR
Yönetenlerin tarihimizi çok çabuk unuttuğunu belirten Sarızeybek şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz günlerde Dağlıcı baskını oldu. 15 yıl önce Dağlıca’nın güneyinde Aktütün Karakolu’na aynı şekilde saldırdılar. Irak’tan geldiler sızdılar, 3 kola ayrıldılar, 100 kişilik karakola 500 kişiyle saldırdılar ve 22 şehit verdik. Irak’a giremiyorduk. ‘Teröristler karşıda’ dedik. ‘Yok’ dediler. Aradan 15 yıl geçmiş. Sanki tarihten hiç ders almamışız. Şimdide 15 şehit verdik.”
Şemdinli’de görev yaptığı sırada sayısız çatışmaya girdiğini ve bu çatışmalarda PKK’nın silahlarının Türk askerinin silahından daha iyi olduğunu gördüğünü belirten Sarızeybek, “Bir çatışmada teröristlerin silahlarını ele geçirdik. Makineli tüfek kullanıyorlar. Biz boru tipi roketatar kullanıyoruz. İki boruyu iç içe geçiriyoruz. Biz bir tane atıyoruz. Onlar RPG 7 roketatar ile 5 tane atıyorlar. Kanas suikast silahı 1992’de PKK’da vardı. Bir çok askerimizi o silahla şehit ettiler. Devletin bir binbaşısı olarak gerçekleri söylemek zorundayım. Gerçekleri görmezden gelirseniz, gerçekleri söylemezseniz doğru kararlar veremezsiniz. PKK gerçeği ne ise olduğu gibi net göreceksiniz ki, ona göre bir mücadele yöntemi geliştireceksiniz" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arsivde, arşivde, kimin, kizi, kızı, oğlu, oglu, pkk’lı, pkk8217li, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aylin Aslım /Beyoğlu Kimin Oğlu. Düş A, B, C, Ç 0 15 Ocak 2015 17:53
Kimin özgürlüğü? Düş Makaleler 0 28 Ekim 2014 02:36
Kimin abdesti var ki? Zen Tarih 0 16 Mayıs 2014 20:59
Kimin Var ki? Demon Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Mayıs 2010 10:50