IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2011, 12:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moody's'ten Türkiye'ye kritik uyarı




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin 'Ba2' olan uzun vadeli kredi notunun 'pozitif' görünümünün ülkenin küresel finansal kriz sırasında gösterdiği esnekliği yansıttığını bildirdi. Moody's Türkiye'yi cari açık konusunda da uyardı.
Moody's, Türkiye için yayımladığı yıllık raporda, Türk hükümetinin son yıllarda bilanço tablosunun güçlenmesinin, ülkenin kredi notlarının şoklara karşı durma kabiliyetini iyileştirdiğine dikkat çekti.
Kuruluş, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli güçlüğün, ülkeyi ödemeler dengesi şoklarına karşı kırılgan hale getiren cari işlemler açığı ve onun finansmanı olduğunu vurguladı.
TÜRKİYE İLERLİYOR
Bunun yanı sıra Türk hükümetinin finansal gücünü iyileştirmek konusunda ilerleme gösterdiğine işaret eden Moody's, Orta Vadeli Planda hükümetin cari işlemler dengesizliğini gidermek için kısa ve orta vadeli tedbirler açıkladığına vurgu yaptı.
Moody's, kısa vadede ekonomide konjonktürel yavaşlamanın da etkisiyle cari işlemler dengesi üzerindeki baskının bir miktar azalmasını, Orta Vadeli Planla birlikte açıklanan vergi artırımlarının da cari işlemler açığının azaltılmasına bir miktar katkı yapmasını beklediklerini kaydetti.
Türkiye'nin iç ve daha önemlisi dış dengesizliklerdeki büyümeyi tersine çevirecek mali ve parasal politikalar izlemesi halinde Türkiye'nin notunda muhtemel bir artırımın olabileceğini ifade eden Moody's, Türkiye'nin ödemeler dengesi şoklarına karşı direncini iyileştirecek döviz rezervleri gibi tamponlarını konsolide etmesi halinde de kredi notu için pozitif baskıların oluşabileceğini vurguladı.
TÜRKİYE'Yİ UYARDI
Bununla birlikte Moody's, Türkiye'nin dış ve iç dengesizliklerinin yüksek seyretmeye devam etmesinin, ülkenin 'Ba2' olan kredi notu ve 'pozitif' görünümü üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskının oluşturabileceğine de dikkat çekti.



__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kritik, moodyten, tã¼rkiyeye, türkiyeye, uyarı, uyarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Moody's Avrupa'yı tehdit etti LeyLa Haber Arşivi 0 28 Kasım 2011 15:43
Ben Moody * Düş Müzisyenler 0 11 Eylül 2011 19:06