IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 09:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu Frankfurt'ta Türklerle Buluştu




Dışişleri Bakanı Ahmet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kültürünün yeni bir aşıya ihtiyacı olduğunu söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın Frankfurt kentindeki Holiday Inn Otelinde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] burada yaptığı konuşmada "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kültürünün yeni bir aşıya ihtiyacı var. Bu aşıyı sağlayacak olan kültürel derinlik bizde mevcut" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yaşayan Türklerin hiç çekinmeden sahip olduğu kültürel tarihi aidiyeti onurla taşımalarını isteyerek, "Aynı zamanda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da diğer vatandaşların sahip olduğu her hakkı kullanarak onlarla birlikte anlayış içinde karşılıklı bütünlük ve saygı içinde ama onurlu bir saygı lütfedilen saygı değil onurlu bir saygı içinde birlikte yaşamak işte entegrasyon budur. Ama bir tarafın bir tarafa yaşama hakkı lütfettiği, kültürel hak lütfettiği diğer tarafın ezik bir şekilde bunları yaşamaya çalıştığı düzenin adı entegrasyon olmaz. Onun adı ikili bir yapı olur" diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1961 yılında Sirkeci'den trene binenlerin çocuklarının bugün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da parti eşbaşkanı veya Federal Meclis olan Bundestag'da milletvekilleri olmalarının başarı örneği olduğunu ifade etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyada farklı milletlere bakış açısı olarak verdiği örnekte, "11 Eylül olaylarında dünyaya öyle bir hava yayıldı ki adı Ahmet, Hasan veya Ayşe olan insanlar potansiyel tehlike olarak görüldü. Herkes havalimanında aranırken Müslüman olanları ayrı aradılar. Sorgulanması gereken anlayış kendisininden olmayanı tehdit gören anlayıştır. Ne oldu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olayı- Şimdi de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki bu ırkçı saldırılar aslında bu tür radikal eğilimlerin zihniyeti arasında bir fark olmadığı ortaya koydu. 11 Eylül saldırısını yapanlar ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'teki terör saldırısının yapanların dünya görüşü arasında ne fark var, görülebilir. Ama şu var 'belli ırklar bu tür tehditleri yapmazlar ama diğerleri her zaman yapabilir' anlayışı hakim. Bugün kaynaklanan risk yabancı düşmanlığından kaynaklanan bir risk" şeklinde konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da aşırı sağcılar tarafından öldürülen Süleyman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesinin babasının polis tarafından ilk zanlı olarak suçlanmasını eleştiren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],

"Sanki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arasında aile şiddeti yaygındır, olmuşsa bu olay ya uyuşturucudandır ya da şiddettendir. Bu çok acı bir olay belki o baba için çok daha öldürücü olan kendi oğlunun ölümü ile ilgili kendisin sorumlu tutulmasıdır, sorgulamada her şey göz önüne alınır. Sanki Türklerde şiddet eğilimi yaygındır gibi hissettirmek psikolojik bir hastalıktır. Ne şart olursa olsun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki hiç bir vatandaşımız sahipsiz kalmayacak" diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin en iyi hukukçularından bir heyet oluşturarak davaların takip edileceğini ifade eden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "Devletimizin maddi desteği ile hiç bir vatandaşın 'masrafı nasıl karşılarım' diye düşünmeyeceği bütün hukuki takibini biz yapacağız. Biz hiç bir yerde vatandaşımızın hukukunu yerde bırakmayız. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karşı karşıya olduğu anlamı çıkmasın. Bunu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile birlikte yapacağız, onlar da bizim safımızda karşımızda değil. Bu hukuk ve insan hakları mücadelesidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerleri içinde bu mücadeleyi vereceğiz. Bir daha kimse sabah kalktığında çiçekçi ya da döner dükkanında saldırıya maruz kalırım korkusu yaşamayacak" şeklinde konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yaşanan ırkçı cinayetlerin "Döner cinayeti" gibi bir daha adlandırmamasını isteyen Ahmet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "Öyle adlandırdılar sırf sıradanlaştırmak için. Bunun adı ırkçı cinayetlerdir. Adı da budur unvanı da budur. Bununla mücadele etmek herkesin her insanın vazifesidir" dedi.

Tarihe damgasını vuran milletlerin hareketli milletler olduğuna işaret eden
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "Sabit bir millet değiliz milletimiz hareketli tarihte nasıl böyle olmuşsak şimdide bunu yaşıyoruz. Geleceği belirleyecek olan milletler sürekli hareket halinde olan milletlerdir" diye konuştu. - FRANKFURT

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buluştu, davutoğlu, frankfurtta, türklerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
türklerle ilgili sözleri Süslü Genel Paylaşım 2 15 Şubat 2009 00:47
Türklerle Yunanlar kol kola Guinness’e Julw Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2007 02:14