IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By System

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 13:58   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Bu Meclis, AKP'nin Meclisi Mi?"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hasip Kaplan, AKP'nin çoğunlukçu anlayışı nedeniyle tüm araştırma önergelerinin rededildiğini iddia etti.
BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, AKP'nin çoğunlukçu anlayışı nedeniyle tüm araştırma önergelerinin rededildiğini belirterek, "Bu meclis halkın sorunlarını araştırmayacaksa ne yapacak? Bu Meclis AKP'nin Meclisi mi" diye sordu.

TBMM'de bir basın açıklaması yapan Kaplan, AKP'nin mecliste çoğunluk diktası kurduğunu, muhalefet partilerinin önerilerini dikkate almadığını, KHK'ler ile bypass ettiğini vurgularken, "Diğer yandan önergelerle bitime kadar çalışma yöntemi ile yasamanın kalitesiz, sağlıksız çalışma sürecine girildiğini" iddia etti. Kaplan şöyle devam etti:

"Türkiye'nin temel sorun alanlarını teşkil eden konularla ilgili olarak araştırma komisyonu kurulması her defasında AKP'nin çoğunlukçu anlayışı nedeniyle reddedildi. Bu meclis halkın sorunlarını araştırmayacaksa ne yapacak? Muhalefetin önergeleri reddediliyor. Bu Meclis AKP'nin Meclisi mi? İki gün sabahlara kadar meclis çalıştı, meclis manzaraları utandırıcıydı, uyuyan meclis istemiyoruz. Biz Meclis çalışmasın demiyoruz, meclis halkın gerçek gündemi ve sorunları için çalışsın, ama sağlıklı çalışsın. Bu tarz çalışma AİHS'nin 4.maddesinde bulunan zorla çalıştırma (angarya) yasağına giriyor."

-TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ-

Tutuklu vekillerin hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığının altını çizen Kaplan, "Masumiyet Karinesi" gereği YSK'nın kesinleşen kararı ile milletvekili olduklarını vurgulayarak "Milletvekili oldular dokunulmazlık kazandılar" dedi. Sadece meclis -----ünde bulunan tutuklu milletvekillerinin odaları, sekreterleri, danışman, özlük hakları dondurulduğunu da söyleyen Kaplan, "Bu haklarının verilmemesinin nedeni olarak yemin etmedikleri gösteriliyor. Yemin şartı için yargısal bir engel yok. Engel tamamen idaridir" dedi. TBMM Başkanı'nın "En azından gidip cezaevinde ziyaret edip durumlarını, nasıl yerde kaldıklarını bir görmeliydi" diyen Kaplan, "Daha kendi vekillerinin haklarına sahip çıkamayan bir meclis, vatandaşı için ne yapabilir" diye sordu.

-"BAKAN KILIÇ, YANILTIYOR"-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kamuoyunu yanılttığını da iddia eden Kaplan, "Dediği gibi bu kanun TBMM ortak ürünü değildir. Biz bunun içinde yokuz. Açıkça kamu vicdanı rahatsız dedik ve imzamızı geri çekip muhalefet ettik" dedi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay için verdikleri gensoruya ilişkin kullandıkları red oyunu eleştirmesini değerlendiren Kaplan, "Biz İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için gensoru verdik. Konusu da Van Depremi'ne ilişkin yaptıklarıydı. Ama red oyu verdiler. Bu verdikleri gensorunun da içeriğine bakarsanız deprem ile ilgili olmadığını göreceksiniz. Bu işin sorumlusu Başbakan'dır. En az 10 bakan daha sorumludur. Bizi eleştirmek için önce kendilerine bakmaları lazım. Kaldı ki biz özgür irademizle kararlarımızı veririz" dedi

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu meclis akpnin meclisi mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık