IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devletten çiftçiye inek desteği




TIR’lara yüklenerek getirilen inekler, köylülere kura çekilerek dağıtıldı. Vatandaşlar devletten aldıkları hayvanların bedelinin geri ödemesine 2 yıl sonra başlayacaklar.

DEVLETİN ÇİFTÇİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Son yıllarda devlet tarafından çiftçilere yönelik yürütülen destekleme projeleri artarak devam ediyor. Konya’nın Selçuklu İlçesi’ne bağlı Tatköy’deki çiftçiler de devletin desteğinden nasibini aldı. Köylülere 120 tane gebe inek verildi. Tatköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Gönen, devlete teşekkür ederek, “2010’un ikinci ayında müracaata başlamıştık. Bugün itibariyle üyelerimize dağıtıyoruz. İnşallah hayırlı olur. Damızlıklar 2 ay ile 7 ay arası hamile. Çiftçilerimize veteriner kontrolünde teslim ediyoruz. Bir yıllık sigortalı olan ineklerin fiyatı 4 bin 714 TL. Vatandaşlar ineklerin parasını ödemeye ise 2 yıl sonra başlayacaklar. Bu imkânları çiftçilerimize sunan devletimize teşekkür ederiz” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZE 120 SÜT SIĞIRI VERİYORUZ

Konya Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Kerim Uzat ise, önce ortaklara ahır kredisi vererek ahırlarının tamamlanmasını sağladıklarını belirterek, “Ahırlar tamamlandıktan sonra bakanlığımızda yapılan ihale sonucundan 120 süt sığırını ortaklarımıza dağıtıyoruz. Özel TIR’larla getirilen hayvanlar veteriner kontrolünden geçtikten sonra köylüye teslimi yapılıyor. Burada ineklerin karnına mıknatıs konularak kimi hastalıklardan korunması sağlanıyor” diye konuştu.

HAYVANLARA MIKNATIS YUTTURULUYOR.

Veteriner Doktor İbrahim Halil Özmen de, Tatköy Mahallesi’ne getirdiğimiz hoştayn gebe düvelerin öncelikle gebelik testleri firma tarafından yapılıyor. Ultrasonla gebeliklere bakılıyor. Hayvanlara mıknatıs yutturuluyor. Gerekli vitaminler ve aşılar yapılıyor. Daha sonra vatandaşa teslim ediliyor. Hayvanların tel ve çivi bir takım maddeleri yuttukları zaman bunlar hayvanlara zarar vermesin diye ömür boyu karınlarında kalacak mıknatıs yutturuluyor, yutulan mıknatıs sayesin bu maddeler hayvana zarar vermiyor” şeklinde konuştu.

Tatköy’de dağıtılın 120 ineğin sevinci yaşanırken, inek sahibi olanlar devlete teşekkür etti.

Dağıtım sırasında zaman zaman aksiliklerde yaşandı. Veterinerin elinden kurtulan kimi inekler sahiplerine zor anlar yaşattı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ciftciye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arazisini denetletmeyen çiftçiye destek yok! Spammer Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2009 16:12