IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 19:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hepimiz Fişleniyoruz




Wikileaks'in kurucusu Julian Assange yeni duyurduğu spy files projesi ile iddia ediyor

Wikileaks bütün dünyada kişileri gizlice gözetleme endüstrisinin yaygınlığını ve çapını göstermek amacıyla başlattığı "spy files"(casus dosyalar) adlı yeni projesini duyurdu ve "hepimiz fişleniyoruz" iddiasında bulundu.

'HEPİMİZ FİŞLENİYORUZ' İDDİASI VE İNTERAKTİF GİZLİ TAKİP DÜNYA HARİTASI
Bu proje kapmasında spyfiles.org sitesinde Wikileaks'in yayınladığı 287 dosyadan hareketle bir de interaktif dünya gözetleme haritasına ulaşmak mümkün. Burada hangi ülkelerde ne tür bir gizli dinlemenin hangi araçlarla ve hangi şirketler aracılığıyla yapıldığı görülüyor.

HARİTA'DA HANGİ ÜLKELERDE HANGİ ŞİRKETLERİN GİZLİ TAKİP ALTYAPISI SUNDUĞU GÖSTERİLİYOR

Hangi ülkelerde hangi araçlarla gözetleme yapıldığı da yer alıyor
İnternet, cep telefonu üzerinden dinleme, casus yazılımlar, trojan virüsleri ile takip etme, görüşme analizi,sms gözetleme, gps takip sistemlerinden bahsediliyor ve bunların hangi ülkelere izleme faaliyetinde kullanıldığı interaktif haritada görülebiliyor. Ülkelere teker teker tıklayıp, o ülkedeki takibe yönelik iddia edilen bilgilere ulaşıyorsunuz.

'TÜRKİYE'DE TEK BİR ŞİRKET SUNUYOR, BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU ÜZERİNDEN GÖZETLEME YAPILIYOR' İDDİASI
Örneğin bu haritada Türkiye'yi tıkladığınızda ülkede tek bir şirketin sağladığı altyapı ile bilgisayar ve cep telefonu üzerinden gizli dinleme yapıldığı iddia ediliyor.

SİCİLİ EN KABARIKLAR ARASINDA İNGİLTERE VE ABD VAR
Türkiye'de görüşme analizi, sms gözetleme ve gps takip yoluyla izleme yapılmadığı gözüküyor haritaya göre. Bu açıdan sicili en kabarık ülkelerden biri İngiltere, çünkü yukarıda sayılan 5 aracın tümü üzerinden gizli takip yapılıyor ve 17 şirket bu altyapıyı bu ülkede sunuyor iddiası var. ABD'de ise gizli dinleme, takip alt yapısını sunan şirket sayısı 32 olarak gösterilmiş.

Projeyi duyuran Wikileaks'in kurucusu olan Julian Assange akıllı cep telefonları ve benzeri aletler aracılığıyla "hepiniz fişleniyorsunuz", takip edilip izleniyorsunuz uyarısında ve iddiasında bulundu.

Wikileaks'in yayınladığı 287 dosya'da 160 şirket tarafından bu tür gizli takip ve gözetleme altyapısı sağlayan ürünler tanımlanıyor. Wikileaks aynı zamanda bu dosyaların daha büyük bir koleksiyonun bir kısmı olduğunu gelecekte daha fazlasının da yayınlanacağını duyurdu.

WALL STREET JOURNAL BU PROJEYE YÖNELİK DOSYALARIN İNCELENEBİLDİĞİ BİR BÖLÜM OLUŞTURDU
Wallstreet Journal'da da bu proje kapsamında, "The Surveillance Catalog" adı ve 'devletler gözetleme araçlarını nereden ediniyor' alt başlığı ile bir sayfa açıldı. Wikileaks'in sunduğu dosyalar beş temel katagoriye ayırılmış. Hackleme, gizli dinleme, data analizi, internet kazıma ve gerçek ismini saklama. Sitede bu gözetleme türleri ile ilgili ana bigilere ulaşma ve seçilmiş dosyalar içinde araştırma yapma imkanı sunuluyor.

ASSANGE: 'iPHONE, BLACKBERRY ve GMAIL'e DİKKAT'
Wikileaks'ten yapılan açıklama ve iddiaya göre, Iphone, Blackberry ve Gmail'in 'fişlemekte' kullanılan araçlar arasında olduğu, 150'nin üzerinde kuruluşun, yılda 5 milyar doları bulan bir gözetleme endüstrisi ile mobil araçlardaki veriyi takip edebildiği söyleniyor.

The Inquirer'a göre, Wikileak'in Spy Files adlı projesini takdim edilirken Wikileaks;

25 ÜLKEYE YAYILMIŞ YILLIK 5 MİLYAR DOLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR SANAYİ
"Bütün toplumları kitlesel olarak dinleme sadece bir gerçek değil aynı zamanda 25 ülkeye yayılmış yeni gizli bir sanayi."

"Bu Hollywoodvari bir şey gibi gelebilir fakat Batılı istihbarat mühendisleri tarafından üretilen, 'siyasi rakipleri' de kapsayan kitlesel dinleme sistemleri bir gerçek" iddiasında bulunuyor.

'TOTALİTER GÖZETİM DEVLETİNE GİDDİŞAT VAR'
Assange ise;

"Eğer iPhone'unuz, BlackBerry'niz varsa, Gmail hesabı kullanıyorsanız, hepiniz fişleniyorsunuz."

"İstihbahrat mühendisleri(yüklenici firmaları) şu anda bütün dünyada ülkelere bütün ürünler için kitlesel takip sistemleri satıyorlar, bu gerçek" açıklamasında bulundu.

ABD, İNGİLTERE, AVUSTRALYA, GÜNEY AFRİKA VE KANADA'DA CASUSLUK SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLİYOR
Assange bu sürecin "totaliter gözetim devleti"ne doğru bir gidişat olduğunu da söyledi. Assange ayrıca ABD, İngiltere, Avustralya, Güney Afrika ve Kanada'nın hepsinin "casusluk sistemleri" geliştirdiğini, verilerin toplanıp "diktatörlere ve benzeri demokrasileri" satıldığını iddia etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fişleniyoruz, hepimiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
tek tip insanlarız hepimiz... Berna Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Nisan 2007 10:02