IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Kacak

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye, Gaziantep Konsolosluğu'nun faaliyetlerini durdurdu




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye yönelik 9 maddelik yaptırım kararının ardından; Suriye karşı atağa geçti. Suriye'nin Gaziantep Konsolosluğunun faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.

Türkiye Suriye arasında yaşanan gerginliğin ardından Şam yönetimi Gaziantep'te ki konsolosluğunu çekme kararı aldı. Şam yönetiminin bugün aradığı Konsolosluk yetkililerinin birkaç gün içinde Gaziantep'ten ayrılması bekleniyor.

Suriye'de yaşanan iç sorunlar nedeniyle Türkiye ile de diplomatik açıdan ipler gerilirken Şam yönetimi, Gaziantep'teki konsolosluğunu çekme kararı aldı. Konuyla ilgili bu sabah haberdar edilen Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Muhammed Necdet Şehit, konsolosluk yetkilileri ile birlikte birkaç gün içinde kentten ayrılacakları öğrenildi. Öğle saatlerinde konsolosluk binasına işlem için gelen Suriyeli vatandaşlar konsolosluğun kapandığı haberiyle şoke oldu. Kapıyı açan yetkililer Suriyeli vatandaşlara, Şam yönetiminin konsolosluğun kapatılmasını ve bütün işlemlerin bugün durdurulması için talimat verdiğini söyledi. Suriyeli vatandaşlar bu durum karşısında büyük bir sıkıntı yaşayacaklarını ifade ederek, "Türkiye ile Suriye ilişkilerinin bu seviyeye gelmemesi gerekiyordu. Şuanda Şam yönetiminin bu kararı almasına sebep olan yetkililer, Gaziantep ve bu bölgede yaşayan Suriyelilere zulüm etmiş oluyor. Şunda burada hiçbir işlem yapılmıyor. Şanlıurfa, Hatay Gaziantep gibi daha bir çok ilde yaşayan Suriyeli vatandaşlar artık büyük sıkıntılar çekecek. Maddi durumu iyi olmayan ve bu bölgede yaşayan Suriyeli vatandaşlar Ankara'ya yada İstanbul'a nasıl gidecek bunu yetkililere sormak gerekiyor" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durdurdu, faaliyetlerini, gaziantep, konsolosluğunun, suriye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54
Japon konsolosluğu tehditler yüzünden kapatıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 10:19