IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2007, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DTP'li Sakık: PKK, bu ülkenin gerçeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''PKK, bu ülkenin gerçeği... 'Hayır' mı diyelim?'' dedi. AK Parti'li milletvekilleri de ''Tabii ki 'hayır' diyeceksin'' diye tepki gösterdi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TBMM Genel Kurulunda 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşmelerinin ilk turunda DTP Grubu adına söz alan TBMM İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sakık, TRT'de yaklaşık 3 yıl önce günde yarım saatlik Kürtçe yayını yapılmaya başlandığını belirten Sakık, ''Kürtçe yayın yapıldığı için ne ülke bölündü ne parçalandı. Anadili Kürtçe olan 15-20 milyon, kendini yarım saatte nasıl ifade edebilir?'' dedi.


''Kürtçe yayın yapılırsa kıyamet mi kopar?'' diye soran Sakık, ''Hani birlikte bu ülkeyi kurmuştuk. Kardeşler arasında bir kardeşin 100 televizyonu, bir kardeşin yarım saatlik televizyonu olmamalı'' diye konuştu.

Sırrı Sakık, 1994 yılında milletvekillikleri düşürülerek cezaevine konulduklarını ve partilerinin kapatıldığını anlatarak, ''Eğer baskılar çözüm olsaydı, bugün burada olmazdık. Tek suçumuz, 'Bu ülkede Kürt var' demiş olmamız... Parlamentoda kürsü dokunulmazlığı hiçe sayılarak milletvekili arkadaşlarımız hakkında yasal işlem yapılıyor. Sizler de buna seyirci kalıyorsunuz'' diye konuştu.


AK Parti'li milletvekillerinin, ''Siz de teröristlere seyircisiniz'' diyerek sürekli laf atmaları üzerine Sakık, şunları söyledi: ''Eğer biz o zaman fedakarlık göstermeseydik, RP kapatıldığında milletvekillerinin dokunulmazlığı düşerdi. Ne olurdu; bugün AK Parti, Başbakan, Cumhurbaşkanı, sizler olmayacaktınız. Demokratik alanı kullanmaya sonuna kadar varız. Ama bizim zora zulme boyun eğeceğimizi sanıyorsanız, yanılırsınız. DTP'nin kimseden merhamet beklediği yok.''Sakık'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Farklılıklarımız zenginliğimizdir'' dediğini anımsatması üzerine, AK Parti ile MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.


Milletvekillerinin ''Yemine sadık kalmak kaydıyla...'' diye laf atması üzerine Sakık, ''Biz sizden daha sadığız'' diye karşılık verdi. Sakık, şunları söyledi:''Üniter yapıya saygılıyız, ancak tek millete asla, asla... Bizi kimsenin farklı alana itmeye hakkı yok. Cumhurbaşkanının dediği farklılıklar, kravat veya elbise değil, kültür ve dildir. Başbakan, 75 Kürt milletvekili olduğunu söylüyor. Uçakta aklına Kürtler geliyor. Burada siz niye hatırlamıyorsunuz? Kürt milletvekilleri niye konuşmuyor? PKK, bu ülkenin bir gerçeği; hayır mı diyelim?''AK Parti'li milletvekilleri, ''Tabii ki 'hayır' diyeceksin'' diye laf atarak, Sakık'ın konuşmasını kesti. Bunun üzerine Sakık, ''Halkın iradesiyle buraya geldik'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dtpli, gerçeği, gercegi, pkk, sakik, sakık, ulkenin, ülkenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık