IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2011, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aziz Yıldırım'ın 51 ile 138 yıla kadar hapsi isteniyor




İddianamede sanık sayısının fazla olmasından ötürü mahkemenin talep etmesi halinde davanın Silivri Cezaevi'nde bulunana ve Ergenekon ile Balyoz davalarının görüldüğü duruşma salonunda görüleceği öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 401 sayfalık iddianamede Fenerbahçe, Trabzon, Manisa, Sivas, Giresun ve Mersin İdmanyurdu'nun başkanları ile Beşiktaş'ın yöneticisi Serdar Adalı ve Mersin İdmanyurdu Başkan Yardımcıları şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede yer alan futbolcular ve kulüpleri şöyle yer aldı;

Bursaspor, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Karabükspor Emanuel Emenike, Eskişehirspor Sezer Öztürk, Ümit Karan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor İbrahim Akın, İskender Alın, Gençlerbirliği Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız, Karşıyaka spor Mustafa Ulaş Ortakaya ve Kasımpaşa spor Kalecisi Murat Şahin .

İddianamede Olgun Peker'in, ''silahlı suç örgütü kurmak'', Fenerbahçe Spor Kulübü Bakanı Azız Yıldırım'ın da ''haksız, ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak'' suçlarını işlediklerinin öne sürüldüğünü bildirdi.

İddianamede şüphelilerden Olgun Peker ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iki ayrı suç örgütü kurmaktan cezalandırılmasının talep ediliyor.

İddianamede Yıldırım'ın 4 kez şike,3 kez teşvik primi, 6 kez nitelikli dolandırıcılık ve örgüt yöneticiliği suçlamasıyla 51 Yıldan 138 Yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede TFF'nunda aralarında bulunduğu 10müştekinin yer aldığı öğrenilirken Emre Belözoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Teknik Direktör Yılmaz Vural ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in de aralarında olduğu 83 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

İddianamede yer alan şüpheliler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11/7. maddesine göre,seyirden yasak kararı verildi.İddianamenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosuna gönderilerek şüphelilerin seyirden yasaklanması kararlaştırıldı.

Karar doğrultusunda iddianamede yer alan şüphelilerin hiçbir stada alınmayacağı ve haklarında karar çıkan futbolcuların ise futbol oynayamayacağı belirtildi.

Soruşturmanın Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sivasspor ve Giresunspor klüp yöneticilerini ilgilendiren bir soruşturma olduğu belirtildi.

İddianamede Fenerbahçe,Trabzon,İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Mersin İdman Yurdu,Manisa,Sivas ve Giresun sporun Başkanı şüpheli olarak yer aldı.İddianamede Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdunun yöneticileri de yer alıyor.
İddianamede 2 gizli tanığın yer aldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında savcılığın Ergenekon davasında yer alan bir gizli tanığın ifadesinin de yer aldığı öğrenildi. Söz konusu gizli tanığın Aziz Yıldırım ve Sedat Peker'in bağlantılarını anlattığı öğrenildi .İddianamede teknik takip sırasında çekilen fotoğraflardan bir kısmının da yer aldığı ayrıca iddianamenin 70 Ek klasörü olduğu öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
138, 51, aziz, hapsi, ile, isteniyor, kadar, yıla, yıldırımın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık