IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2011, 10:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erzurum'da Toprak Dondu Patates ve Şeker Pancarı Sökülemedi




Doğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da etkili olan kar yağışı ardından etkili olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğukları, patetes ile şeker pancarı ürünlerinin donmasına ve toprakta kalmasına neden oldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ovası'nda toprağın donması sonucu tonlarca patates ve şeker pancarı toplanamadı. Çiftçiler, traktörle bile topraktaki ürünü sökemedi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Belde Belediye Başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'li Zihni [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "65 yaşındayım. İlk defa Kasım ayını bu kadar soğuk gördüm. Donan topraktan patates ve şeker pancarı hasadı yapılamıyor" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da Ekim ayı sonunda başlayan soğuk hava ardından görülen kar yağışı çiftçiyi vurdu. Önceki yıllara göre karın erken düşmesiyle başlayan soğuk hava toprağı dondurdu. Kentin en verimli tarım alanlarından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ovası'nda yüzlerce ton ürün toprak altında kaldı. Kasım ayında hava sıcaklığının sıfırın altında 24 dereceye kadar düşmesi nedeniyle donan topraktaki ürünü toplayamayan bölge çiftçisi sıkıntıya düştü. Sezon öncesi şeker fabrikasıyla teslim edecekleri pancar miktarı konusunda 'kota' sözleşmesi yapan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlçesi'ne bağlı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Beldesi'ndeki üreticiler, donan toprağın altındaki ürünü toplayamayınca ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı. Ucu iki parça demirden oluşan tarım aletiyle topraktaki pancarı çıkaramayan üreticiler, traktörün arkasına takılı aletle şanslarını denedi. Toprağı kazarak pancarı çıkarmayı sağlayan iki ucu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarım aleti donan toprağa girince eğildi. Bütün denemelerine rağmen pancarı çıkaramayan köylüler, şeker pancarıyla imzaladıkları kota sözleşmesini yerine getiremedikleri için uğrayacakları cezayı düşünmeye başladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Belde Belediye Başkanı Zihni [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 452 haneli ve yaklaşık 2 bin kişinin oturduğu beldede patates ve pancar üreticisinin don yüzünden büyük zarar gördüğünü söyledi. 65 yaşına kadar Kasım ayında bu kadar soğuk görmediğini belirten Zihni [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "Toprak donmuş. 300 dönüm arazideki patates ile 1000 tondan fazla şeker pancarı don yüzünden topraktan çıkarılamadı. Üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında yetkililerin gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit ediyorum" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dondu, erzurumda, pancarı, patates, sökülemedi, toprak, ve, Şeker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yazı pancarı yemeği (samsun) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:35
Patates boranisi (erzurum) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:39
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:20