IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Putin'in Partisi Yüzde 49,67 Oy Aldı, 238 Milletvekili Çıkarıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/432773-putinin-partisi-yuzde-4967-oy-aldi-238-milletvekili-cikariyor.html)

Sihir 05 Aralık 2011 09:31

Putin'in Partisi Yüzde 49,67 Oy Aldı, 238 Milletvekili Çıkarıyor
 
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerinde oy sayım işlemleri devam ediyor. Merkez [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kurulu'nun verilerine göre yüzde 95'i sayılan sandıklardan, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başbakanı Vladimir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in liderliğini yaptığı iktidar partisi Birleşik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya yüzde 49,67 destek çıktı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin bu şekilde tamamlanması durumunda 450 sandalyenin bulunduğu Duma'da Birleşik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 238 milletvekili çıkaracak. Anayasal çoğunluğu kaybeden iktidar partisi hükümet kurma çoğunluğunu elde etmiş olacak.

İlk açılan sandıklarda yüzde 46'larda bir destek bulan Birleşik
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da kısmen moraller bozuldu, her ne kadar parti başkanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonuçları "zafer" olarak ilan etse de, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "geriye gidiş" ve "ülkenin gerçek durumunun yansıması" olarak değerlendirdi. Aralık 2007 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerinde yüzde 64,3 destek bulan Birleşik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın 450 sandalyeli Duma'da 315 milletvekilliği bulunuyordu.

MUHALEFET İKTİDARDAN 77 SANDALYE ALDI

Merkez
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kurulu'nun verilerine göre yüzde 7 barajını aşarak Duma'ya girecek Komünist Parti yüzde 19,13'le 92 milletvekili, Adaletli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüzde 13,18'le 64 milletvekili ve Liberal Demokrat Parti de yüzde 11,66 destekle 56 milletvekili çıkaracak. Geçen dönem Komünist Parti'nin 57, Liberal Demokrat Parti'nin 40 ve Adaletli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın da 38 milletvekili bulunuyordu.

Diğer muhalefet partileri, yüzde 3,25 oy alan Yabloko, yüzde 0,96 oy alan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Vatanseverleri ve yüzde 0,5 oy alan Haklı Dava Partisi ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dışında kaldı.

Duma'da anayasal çoğunluğu kaybeden Birleşik
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kısım değişikliklerde muhalefet partilerine ihtiyaç duyacak. Yüzde 75 civarında sandıkların açıldığı saatlerde yüzde 50'nin üzerine çıkması Birleşik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'yı rahatlasa da, yeniden kritik seviyenin altına inmesi iktidar partisinde moralleri bozdu.

İktidar partisinin yaklaşık 15 puanlık kaybı, ekonomik kriz sonrası zorlaşan yaşam şartları, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunlarla birlikte; eğitim, sağlık ve diğer sosyal alanda uygulanan programlardan vatandaşın yeterince memnun olmadığı şeklinde değerlendiriliyor. Bir kısım yorumlara göre ise
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] halkında Putin-Medvedev tandemine (ikilisine) karşı yorgunluk oluştu.

RT'ye konuşan Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Konstantin Kosaçev, Birleşik
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın 10 yıldan fazla iktidarda kalması bir çok insan tarafından çok fazla olarak görüldüğünü, yaşamında kötü giden her şey için de iktidar partisini sorumlu tuttuğunu söyledi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net