IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2011, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İbadethanelere molotoflu saldırı




Bu saldırılara dün bir yenisi daha eklendi.Türklerin yoğun olarak yaşadığı İslington bölgesinde bulunan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konfederasyonu binasına molotoflu saldırı düzenlendi. Ölen veya yaralananın olmadığı saldırıda binanın camları kırıldı. Ayrıca dün 'Valide Sultan Cami'sine saldırı ihbarı alan İngiliz polisinin, bina önünde gece boyunca nöbet tuttuğu belirtiliyor.
Türk ve Alman kamuoyu, 2000 yılından beri Almanya'da 8'i Türk, toplam 11 kişiyi öldüren Neonazi çetesi ile Alman istihbaratının bağlantısına odaklanmışken, Avrupa'nın bir diğer şehri, Londra'da son bir ayda Türklere ait bir çok merkeze molotoflu saldırı düzenlendi.
İLK SALDIRI GAZEYE
Başkentteki Türk merkezlerine molotof kokteyli saldırıların ilki geçtiğimiz ay başında bir gazeteye 30 Ekim Pazar geceyarısı yapıldı. Görgü tanıkları, gazetenin bürosuna iki kişinin molotof kokteyli attığını belirtiyor. Ancak şu ana kadar olayın failleri yakalanamadı.
YATILI ÖĞRENCİLERİN BULUNDUĞU MERKEZE MOLOTOF ATTILAR
Benzeri saldırıların ikincisi, geçtiğimiz Cuma gecesi, "İslam Toplumu Milli Görüş İngiltere Bölge Merkez" binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotof kokteyli atılmasıyla gerçekleştirildi.
Yatılı öğrencilerin de kaldığı binaya yapılan saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, yanıcı maddelerle saldırılan binanın mescid olarak kullanılan odasında yangın çıktı.
Binada kalan öğrencilerin yangına müdahalesi ve itfaiyenin olay yerine hemen gelmesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü.
Merkez temsilcileri, saldırıya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, saldırının sebebinin, "Avrupa'da yükselmekte olan İslam düşmanlığının İngiltere'ye yansıması" olabileceğini ifade etti.
TÜRK CAMİLERİNE MOLOTOFLU SALDIRI
Molotoflu saldırıların üçüncüsü, Kuzey Londra'da Türk göçmenlerin yoğun olduğu bölgede meydana geldi. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi meydana gelen olayda, Türklere ait camiye yangın bombası atıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Londra'daki Türk hedeflerine yönelik son saldırı ise Cuma gecesi yaşandı. Bu olayda, Wood Green semtindeki Fatih Cami'sine molotof kokteyli atıldı.
KKTC KONSEY BİNASINI DA HEDEF ALDILAR
Başkentte ard arda gelen bu saldırılara dün bir yenisi daha eklendi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı İslington bölgesinde bulunan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konfederasyonu binasına gece saat 23:00 sıralarında molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında binada 3 kişinin bulunduğu belirtildi. Ölen veya yaralananın olmadığı saldırıda binanın camları kırıldı.
İNGİLİZ POLİSİ NÖBET TUTTU
Bu arada, Valide Sultan Cami'sine de gece saldırı yapılacağı ihbarını alan İngiliz polisinin, 1A Clissold Road adresinde gece boyunca bina önünde nöbet tuttuğu öğrenildi.
SALDIRILARDA PKK VE EDL ŞÜPHESİ
İngiliz siyasi yorumcular, son günlerde Londra'daki Türk merkez ve ibadethanelerine yönelik artan saldırıların ardında yabancı düşmanı İngiliz aşırı sağcı 'İngiliz Savunma Ligi'nin (English Defence League-EDL) ya da terör örgütü PKK'nın bulunabileceğini belirtiyorlar.
Gözlemciler ise, Londra'daki güvenlik birimlerinin son aylarda örgüte uyguladığı baskıların yoğunlaşmasına paralel olarak, PKK yandaşlarının da eylemlerini artırmış olabilecekleri değerlendirmesinde bulunuyorlar.
İNGİLİZ POLİSİNDEN PKK'YA AĞIR DARBE
Londra'da geçtiğimiz Pazar günü, PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle gösteri düzenleyen terör örgütü PKK yanlısı bir grup, İngiliz Scotland Yard polisine saldırmış ve polisten çok sert karşılık bulmuştu. İngiliz polisiyle göstericiler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve göz altına alınan göstericiler olmuştu.




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
molotoflu, saldırı, saldırı, İbadethanelere, ä°badethanelere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İha Aracına Molotoflu Saldırı aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 12:33
İzmir'de otobüse molotoflu saldırı Lucifer Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2010 13:02
Gaziosmanpaşa'da Lokale Molotoflu Saldırı Kralice Haber Arşivi 0 17 Ekim 2008 08:50